Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Może ktoś miał podobny problem.

Pacjent BMW G20 318i Sedan, LCI

Przebieg około 2 000 km

W sumie od początku to słyszę ale ostatnio denerwuje mnie coraz bardziej,

Jak najeżdżam z niedużą prędkością na te kwadratowe gumowe spowalniacze to jak tylnie zawieszenie wjeżdża na nie to słyszę taki głuchy stukot jak by coś luźnego było ? nie jest metaliczny dźwięk... to samo jak jadę po drodze z kamieni, też słyszę coś luźnego jak by ?

Sprawdzałem nie mam nić luźnego w bagażniku co mogło by latać... pod fotelami również czysto. gaśnica wyciągnięta na testy... pas pasażera zabezpieczony aby nie obijał :)

Czasami z rana jak silnik pracuje jeszcze bardziej szorstko zanim się nagrzeje to stojąc na biegu na światłach to słyszę takie terkotanie i nie wiem czy to nie jest powiązane?

Auto było już 3 razy w autoryzowanym serwisie w dwóch punktach bo jeden sprawdzał i nie był w stanie potwierdzić od czego to, a drugi wymienił wszystkie poduszki silnika i skrzyni. niestety problem nadal występuje :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj rozwiązałem problem.

Zaczalem szperać i szukać bo nie dawało mi to spokoju.

Zauważyłem że wiatrak chłodnicy z lewej strony jest jak by bardziej luźny niż z drugiej strony, postanowiłem że ta czerwona szmatka postaram się to usztywnić, u odziwo ja ręką odjął żadnych terkotan z rana. Jak najeżdżam na spowalniacze też cichutko...

Teraz muszę się z tym dać do serwisu zeby ogarbeli to tak jak być powinno

Podyslam link do zdjęcia

https://drive.google.com/file/d/1NrDXRWju4uxtMG-iBiThNZnwmqEQ0ldN/view?usp=drivesdk