Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Podpowiedzcie proszę dlaczego po wymianie baterii w pilocie za każdym razem gdy chce odpalić auto nie rozpoznaje mi kluczyka, za każdym razem muszę przykładać go do kolumny kierowniczej,

Przed wymianą baterii mogłem mieć pilot w kieszeni a auto i tak odpalało na przycisk start.

Jak mogę sparować kluczyk tak aby auto widziało go nawet gdy jest w kieszeni ?

Dziwne bo otwieranie i zamykanie działa bez problemu.

Łukasz.

KLUCZYK-PILOT-BMW-F30-F07-GT-F10-F11-LCI-X3-F25

Opublikowano
Zmień jeszcze raz baterię. Ta może być za słaba.

http://img820.imageshack.us/img820/8426/bkpy.jpg

EX: 530 dA

Opublikowano

Też mnie dziwi to, ale ostatnio zaczął mi wyskakiwać brak kluczyka itp. Zauważyłem że jak mam w prawej kieszeni to bez problemu, w lewej to często się pokazuje.

Bateria nowa... Aczkolwiek z alledrogo, a tam wiadomo jak bywa...

Porównaj OC i uzyskaj lepszą cenę niż u agenta:

https://mubi.pl/id-WQVGMF

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ale bzdety - oryginalna, może jeszcze z napisem "BMW".

Każda nowa bateryjka zgodna co do wartości napięcia będzie działać prawidłowo.

Opublikowano

No niestety, nie zgodzę się.

Zakupiłem nową, sam wypakowałem i jestem bombardowany powiadomieniami "brak kluczyka - nie ruszysz" częściej, niż przed wymianą (wtedy może z raz czy dwa się zdarzyło, teraz notorycznie). Problemy ewidentnie po zmianie baterii...

Niestety ale sprzedawane baterie, przez różnych sprzedawców, pochodzą z różnych źródeł i jak widać bardzo często to co dostajemy ostatecznie ma "zgubione" parametry produkcyjne. Stąd pytanie o źródło.

Porównaj OC i uzyskaj lepszą cenę niż u agenta:

https://mubi.pl/id-WQVGMF

Opublikowano
Ale bzdety - oryginalna, może jeszcze z napisem "BMW".

Każda nowa bateryjka zgodna co do wartości napięcia będzie działać prawidłowo.

"Bzdety" dopóki nie będziesz miał z tym problemu :lol:

Wymieniłem 3 nowe baterie (GP, Philips, Duracell) na każdej był ten sam problem, dopiero wizyta w ASO z problem uszkodzonego kluczyka pomogła, wsadzili nową baterie, bez żadnych kodowań pilot po prostu zaczął działać, jest wykrywalny przez auto. Powiedzieli, że jeszcze działało będzie na varcie te z Aso są to właśnie varty ale bez logo.

Wiec jak chcecie sobie zaoszczędzić czasu i złotówek to od razu polecam zakup baterii oem lub varty. ( za te 3 baterie wyszło mnie więcej niż bateria kupiona w BMW )

Opublikowano

Naprawdę nie wiem co mogło być tego powodem.

Po prostu myślę, że każda bateryjka spełniająca parametry powinna być odpowiednia i działać.

Może trafiłeś na jakieś stare albo podróby?

Ja wymieniłem w swoim pilocie na bateryjkę firmy GP - działa już gdzieś tak z dwa lata.

Ale najważniejsze, że już Ci działa kluczyk :D