Skocz do zawartości

Bmw e46 zmiana w kompie z dsc na asc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam bmw e46 ze swapem z 1.9 na 3.0 m54b30 ze sterownikiem ms43.

Mój problem polega na tym że sterownik silnika jest polfitowy, który pracował z systemem DSC. Moja buda jest z 1999r. więc mam stary system ASC. Podejrzewam że przez to niestety nie moge diagnozować ani kodować tego modułu. Ogólnie nie zależy mi na abs ani trakcji ale niestety nie działa mi również prędkościomierz.

Moje pytanie czy da się jakoś przekodowac w sterowniku tak aby czytal ASC czy tylko zmiana modułu na dsc lub przedliftowy soft z 3.0?

Z góry dzięki za odpowiedz i pozdrawiam.

Opublikowano

Skończyłem niedawno swap z M43 na M54B22. Wcześniej z M43 na M52TU. W obu przypadkach biorca ASC, dawca DSC. Standardowo wgrywam pusty plik w licznik i kasuję adaptację - wszystko działa.

Masz narzeźbione z wiązkami i musisz to ogarnąć. Utworzenie kilku różnych tematów na forum tego tematu nie rozwiąże, bo masz do prześwietlenia wszystko od samego początku - wiązkę kabinową, wiązkę silnika, pinologie, ciągłość połączeń itd.

Jak się poddasz, to ostatnią deską ratunku dla Ciebie jest Krzysiek Wrona https://pl-pl.facebook.com/krzysztof.wrona2/