Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam kolejnego auta dla siebie, znalazłem takie F31

https://www.mobile.de/pl/Samochod/BMW-320d-Touring-AUT.-Advantage-INNOVATION/vhc:car,cnt:de,pgn:4,pgs:10,srt:price,sro:desc,ms1:3500_10_,frn:2016,prx:17500,ful:diesel,ger:automatic_gear,pwn:139/pg:vipcar/356245823.html

W ogloszeniu niby bezwypadkowe ale po wykupieniu raportu auto miało 3 stłuczki, naprawiane ASO.

Zastanawiam czy dalej warto się interesować autem, wrzucam linka do PDF z danymi auta.

https://drive.google.com/file/d/13uUz4-rnuAhsSSBb-NbOGT0xNPSfxjp4/view?usp=drivesdk

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

W ASO miał wymienianą przednią szybę. Druga szkoda to tylny zderzak i tylna lewa lampa. Trzecia szkoda to zderzak przód, błotnik prawy i lampa front, ale nie ma nic o oponie czy feldze czy czymś z układu zawieszenia, więc pewnie pierdoła.

Jeszcze jedna szkoda drzwi prawe i znów front. Potem znów coś z drzwiami za dwa miesiące jakaś szkoda, on poobijany z każdej strony kilka razy.

To fan wymiany wycieraczek w ASO, bo chyba 10 razy je wymieniał :D

To jest 6 letni diesel na szmatach w środku i przebiegiem 180k km, w dodatku obity z każdej strony i jest za 85k zł. Nie wiem co tu widzisz.

W dodatku od turasa.

Opublikowano
Obecnie cieżko coś znaleźć normalnego w takiej kwocie, w PL też nic nie ma interesującego. Tego sie obawiam, że pojadę 800 km i będzie słabo zrobione chociaż jak robiło to ASO to może będzie to zrobione na przyzwoitym poziomie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Obecnie cieżko coś znaleźć normalnego w takiej kwocie, w PL też nic nie ma interesującego. Tego sie obawiam, że pojadę 800 km i będzie słabo zrobione chociaż jak robiło to ASO to może będzie to zrobione na przyzwoitym poziomie.

Nie obraź się, ale ta perełka, o którą pytasz, nie wygląda dobrze.

Dziób słabo spasowany, no i kolorystycznie też biedronka.

Jeśli chcesz oszczędzać - lepiej poszukaj czegoś powyżej 200 tys. km.

Weź to na chłodnio.

Może dołóż budżetu.

Warto.

Ja poszukałbym wśród tych droższych z pochodzeniem salon PL.

W przypadku małych przebiegów - w PL można znaleźć naprawdę zdrową sztukę za wyraźnie niższe pieniądze niż w DE.

A te w standardzie tureckim zostaw w spokoju.

SAAB ready for take off.

codzienność:
- fajna Octavia Elegance Combi 2.0 TDI+ Sportline (DE)
- dobry Touran 2.0 TDI+ CUP (F)
- praktyczne Caddy 2.0 TDI+ Edition35 (F)
czas wolny:
- nerwowe  BMW M140i 340KM RWD shadow finale edition (PL)
weekendy:
- przyjazny Lexus GS-F Sport 477KM (PL)
zabawki:
- zaskakujący SAAB 9-5 Aero 2.3T manual MY2001 MapTun Stage3 (L)

plany:
- ostre BMW M8 Competition Coupé (PL)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

miczek.mk +1

już ten czas kiedy z Niemiec były lepsze sztuki minął, teraz lepiej szukać salon Polska od kogoś kto dbał

W sumie panowie w komisie mówią po polsku, ciekawe jakie sztuczki na aucie odprawione :D

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
Opublikowano

Ja poszukałbym wśród tych droższych z pochodzeniem salon PL.

W przypadku małych przebiegów - w PL można znaleźć naprawdę zdrową sztukę za wyraźnie niższe pieniądze niż w DE.

A te w standardzie tureckim zostaw w spokoju.

Patrze na wszystkie sztuki w PL,tez nic nie ma a płacic 110 tys za golasa w M pakiecie to przesada. To sztuke odpuszczam, bede szukał dalej. Dla mnie też jest ważne wyposażenie, wiecej sztuk w DE je ma niz w PL.

Niemcy już dawno sie skończyli w DE teraz to same turki :roll:

Opublikowano
miczek.mk +1

już ten czas kiedy z Niemiec były lepsze sztuki minął, teraz lepiej szukać salon Polska od kogoś kto dbał

W sumie panowie w komisie mówią po polsku, ciekawe jakie sztuczki na aucie odprawione :D

Nie mowia po PL w tym komisie, rozmawiałem z nimi. Mowią,że kiedyś pracował Polak ale siię zwolnił.