Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć! Jęsli ktoś może mi pomóc to bardzo proszę, od bardzo dawna moja E-30 stuka w silniku, wyglądało to na wał, zmieniłem panewki i dalej stuka. Podczas pszyśpieszania słychać stuki w tle, a na bardzo rozgżanym silniku zaczyna cały czas. Po dłuższym postoju zapalony silnik wcześniej przaz 30 sekund a teraz 2 sekundy pali kontrolkę ciśnienia i stuka jak szalony. :?:
Opublikowano
Sprecyzuj objawy, bo twój opis jest chaotyczny i niewiele można z niego wywnioskować.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
Przedewszystkim to serdecze dzięki za zainteresowanie! Tak jak pisałem może żeczywiście haotycznie: silnik stuka po zapaleniu gdy jest zimny, w momencie gdy nie ma ciśnienia, gdy jeszcze pali sie kontrolka cisnienia oleju. Próbowałem różnych sposobów, wymiana panewek, regeneracja głowicy, ustawianie zaworu pompy olejowej, wymiana pierścieni tłokowych, ustawianie napinacza łańcuszka. Po tej naprawie stukanie nie ucichło, tylko sie skróciło. przed remontem trwało około 30 sekund teraz około 2. Jest coraz mocniejsze, po samym remoncie było tylko lekko wyczuwalne, ale było, teraz gdy silnik się rozgrzeje to słychać przy dodadawaniu gazu. lub gdy jedzie się na biegu bez obciążenia. Podczas remontu ostatnia panewka silnika miała wżery. Panewki główne zostały te same. Może jest to związane zupełnie z czymś innym. Proszę o pomoc!
Opublikowano
Może jest to związane zupełnie z czymś innym. Proszę o pomoc!

Jeżeli masz silnik M40 to sprawdź i ewentualnie wymień popychacze hydrauliczne zaworów. Sprawdź również, czy wałek rozrządu nie ma wyjechanych krzywek bo u mnie tak było i silnik chodził jak diesel :D

~~Oby nasze dzieci miały bogatych rodziców~~

Pozdrawia Elwis

E34 525tds '95 touring executive

http://stud.wsi.edu.pl/~elwis/e34bok.jpg