Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

BMW X7 40i 60 tys km odebrane czerwiec 2021

Co się wydarzyło w tym czasie. wytłuszczone to nieusunięte usterki

1 Fotel pasażera do dziś nie jest naprawiony. Tak jak sądziłem nie dają rady. Przy naprawie jednej usterki pojawiają się dwie kolejne. Powiedzieli że wymiana fotele odpada hmmm......

2 klimatyzacja - ciągłe problemy od przełącznika obiegu zewnętrznego po bliżej nieustalone. Latem można się ugotować a zimą zamarznąć a to wszystko przy zaparowanych szybach. Ogólnie klimatyzacja na dziś losowo stając na skrzyżowaniu wyłącza się. Były różne pomysły dlaczego miesiąc temu zauważyłem że klima się zwyczajnie wyłącza w menu

3 Coś tam wymienili przy zawieszeniu na gwarancji - jakieś wygięte drążki - tu na plus zapracował kierownik serwisu bo chciało mu się szukać usterki bo zgłaszałem stukot ciężki do wykrycia.

4 klapka wlewu paliwa - standard

5 Samochód na felgach zimowych z białego zmienia na kolor rdzawy od opiłków metalu

6 Serwis nie ogarnął ostatniej wymiany kół - efekt 400 km na nie nabitych oponach z komunikatem o awarii

7 coś nie tak z akumulatorem lub z ogrzewaniem postojowym i ładowaniem akumulatora. Raz zgłaszałem po zakupie ale zbyli mnie że nie umiem obsługiwać

8 wyciek wody drzwi kierowcy - jeden incydent więc czekam czy się powtórzy.

9 otwieranie się losowe szyb i klapy bagażnika na razie ustało ale nie związane to jest z naprawą usterki gdyż po niej problem wystąpił dwa razy.

10 wymieniono kiedy nieświecące w pełni oświetlenie wewnętrzne łącznie z dachem ale to jakiś sterownik oświetlenia.

11 borykam się do dziś z komunikatami dotyczącymi drugiego rzędu siedzeń

12 wymienione 2 razy tarcze i dwa razy klocki - ni wiem czy nie za dużo czekam na wasze opinie. Niebieskie zaciski.

13 żal ograniczenie prędkości na 213 bo pierwotnie miało jechać 245 i niestety boli trochę ale pocieszam się oszczędnościami na paliwie i mandatami

14 spalanie schodzi poniżej 10l przy wolnej jeżdzie - ślisko, deszcz, gęsto na drodze samochodów. Normalna jazda spalanie ok 13,6 a żony 10,5 do 11 nawet nie dochodzi Wszystko prawie po za miastem

15 w sniegu na letnich dał radę pod sporo stromą górę

16 ustawienia nie zapisują się. Mimo profilu i synchronizacji po każdym resecie w serwisie muszę wszystko ustawiać - no chyba nie wszystko bo fotele ustawiam i parkowanie co gdzie kiedy i jak kamery itp. Punt aktywacji przechodzi oraz mapy

Niedługo

17 Założenie kamery nielogiczne i poprawili także bezsensu - ale nie zdążyłem podać gdzie sugeruje pomoc techcniczna od kamery car eye 2 wiec drugą poprawkę biorę na siebie

Samochód jak samochód usterki być muszą ale serwis mi klęczy. Nie mam gdzie serwisować auta. Oddaje go za każdym razem do serwisu z obawami gdzie porysują skóre itp. Mam do wymiany przednią szybę i wstrzymuje się bo mam złe przeczucia. Bardziej te przeczucia na podstawie fotela bo przykułem drutem ręke po ostatniej niedoróbce poprawkowej fotela. I to pompowanie kół jakaś porażka

Pamiętam jak z usterkami bujałem się w mojej audi, niekończące się naprawy sprawdzanie itp. Zmieniłem wtedy na inny serwis po którejś wizycie. To był wtedy strzał w dziesiątkę a serwis owanie auta nie było już problemem a tu boje się ze zmiana może być strzałem w kolano.

Ogólnie jednak jestem zadowolony z mojej X7. Poległa trochę na wyjeździe wakacyjnym przy bagażach - następnym razem walizki wyśle kurierem GLS !!!! Konfiguracja ja żona niemowlak 6 latek, mimo braku psa kota i chomika było ciężko. Do końca nie wiem czy to była wina pojemności bagażnika czy żony ale upychałem nogą. Tylnia kanapa sprawiła się rewelacyjnie przy karmieniu itp pierwotnie miały być fotele i to byłby błąd

Mam zamiar skoczyć do Mercedesa i porównać teraz jazdę z GLS-em którego miałem pierwotnie kupić.

Opublikowano

Opisując wszystkie usterki warto abyś dał czytelnikom pełny obraz sytuacji.

W czerwcu 2021 zakupiłeś samochód, z roku produkcji 2019. Czyli zanim je odebrałeś, auto stało dwa lata, nie używane gdzieś pod chmurką.

Obstawiam, że to jest powód większości problemów z elektroniką i akumulatorami.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja mam 40 tys km, tym samym modelem - 40i, rocznik '19. Auto bezawaryjne. Jedynie czujnik ustawienia drugiego rzędu siedzeń czasem szwankuje. Reszta bez zarzutu. Auto nie ma konkurencji w klasie.

Ogranicznik prędkości niestety też mam (klima 5 strefowa) o czym dowiedziałem się po zakupie - brak info od dealera/producenta.

Opublikowano
Ja mam 40 tys km, tym samym modelem - 40i, rocznik '19. Auto bezawaryjne. Jedynie czujnik ustawienia drugiego rzędu siedzeń czasem szwankuje. Reszta bez zarzutu. Auto nie ma konkurencji w klasie.

Ogranicznik prędkości niestety też mam (klima 5 strefowa) o czym dowiedziałem się po zakupie - brak info od dealera/producenta.

Ja dopytywałem przed zakupem bo widniało 245 a wiedziałem że są ograniczniki. Sprzedawca powiedział że jest 245 na 100 procent.

Za kilka dni wygasa mi connect drive który powinien być jeszcze aktywny - massakra

Wlewa mi się woda dwoma strumieniami od drzwi kierowcy na wysokości łączenia plastików wewnątrz. Właściwie to jakby z nich wypływała Miał ktoś taki problem ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Ja mam z 2020 40i, 65 tys km i poza wymianą klocków raz nie ma żadnych mechanicznych problemów. Ostatnio mam jeden bo nie chce mi się upgredować remote system, zgrywa się z telefonu do auta i pokazuje się komunikat że jak będzie możliwość to się zaktualizuje i tak wisi już 2 miesiąc i serwis nie może sobie z tym poradzić. Poza tym autko mega chodzi i spala średnio 12,7 litra po mieście.
  • 1 rok później...
Opublikowano
W dniu 27.12.2022 o 14:26, markkato napisał(a):

Opisując wszystkie usterki warto abyś dał czytelnikom pełny obraz sytuacji.

W czerwcu 2021 zakupiłeś samochód, z roku produkcji 2019. Czyli zanim je odebrałeś, auto stało dwa lata, nie używane gdzieś pod chmurką.

Obstawiam, że to jest powód większości problemów z elektroniką i akumulatorami.

Obstawiam że stało pod chmurką i do tego lało się do środka. Do dziś tego nie są w stanie naprawić tego przecieku a serwis BMW Sikora uważa że nie ma usterki. Większość wad moim zdaniem wynika z zalania wodą