Skocz do zawartości

RADIO buisness Becker C53 naprawa lub wymiana

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

mam problem z radiem buisness Becker C53 kaseciak - nie gra :)

poprzedni właściciel mocno nakombinował podpiął wszystkie głośniki na jeden kanał. Przypuszczam ze kanały padały poklei i tak się ratował. Pytanie moje brzmi czy jest na forum ktoś kto wymienia końcówkę mocy w tym radiu za jakieś normalne pieniądze lub czy można to radio wymienić na inne z zachowaniem obsługi zmieniarki i sterowania z kierownicy.

Pozdrawiam

• Moderatorzy
Opublikowano
Jeśli chodzi o radio typu IRIS to na Alle masz takie za 80zł więc nie ma co naprawiać. Osobiście, przy takiej okazji to bym wymienił na MID'a. Większa funkcjonalność.
  • Moderatorzy
Opublikowano

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=92&t=133933

Nie przerabiałem, bo od początku mam MID. Potrzebny kabel przejściówka. Kiedyś na Alle ktoś takie sprzedawał, teraz trzeba by pewnie zrobić samemu.

co więcej da mi MID ?

Ja akurat wykorzystuję w MID możliwość podpięcia komórki po BT - po dodatkowych modyfikacjach. Według mnie MID wygląda bardziej nowocześnie, duży czytelny wyświetlacz, pod warunkiem oczywiście, że wszystkie piksele działają :D Oczywiście wszystko kwestia gustu. Jeśli zegary są w wersji HIGH to MID robi za wyświetlacz do BC.