Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie wszukich kolegów od nie dawna jestem szczęśliwym posiadaczem BMW 520 d 2.0l 2019r, xdriwe, automat 190 KM. I chciał bym moja Bunie jakoś zabezpieczyć macie może pomysł co odciąć imobilajzerm lub alarmem. Z Góry dziękuję za jakie kolwiek podpowiedzi
Opublikowano
Widziałem to już kiedyś a nie montował któryś z kolegów odcinek np na rozrusznik lub jakas +15 może ma ktoś jakiś schemacik lub fotkę, chodzi o to gdzie się wciąć żeby nie było błędów... Pozdrawiam
Opublikowano

Jak ktoś się uprze na Twoje auto to może nie być na to sposobu aby prosto się zabezpieczyć.

Może pomyśl o module GPS aby odzyskać auto w razie kradzieży, bo gdzie kupisz takie drugie jak Ci to obecne zwiną ?

Opublikowano
Co do modułów gps to są one skazane na porażkę, praktycznie każda ujawniona kradzież i zdjęcia z zatrzymania pokazują "jeże", czyli urządzenia do zagłuszania sygnałów radiowych, ewentualnie urządzenia typu gannet , które rzekomo są nie do zagłuszenia. A co do odcinki, to raczej nikt ci nie sprzeda patentu na tym forum. Raz że to wiedza ciut specjalistyczna, 2 g30 t stosunkowo nowe auta i mało kto przy nich grzebie. Poszukałbym na elektrodzie lub większym forum zagramanicznym. Ewentualnie zapłać w warsztacie który zrobi ci odcinkę i tyle. A patentów jest mnóstwo, wystarczy przeciąć obwód bez którego auto nie wystartuje, np pompa paliwa, lub krańcówka w drzwiach, wtedy nie da się wbić biegu w automacie.
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
mam podobną trzecią 5 i po raz trzeci zamontowałem Zedera dwie próby wejścia do auta i nadal jestem ich właścicielem :D Może problematyczna jest ta szpilka którą trzeba nosić przy kluczu ale uwierzcie jak się człowiek przyzwyczai to nawet nie wie kiedy zapina kierownicę tym mechanizmem. Koszt całości z montażem który trwa może 2 godziny to 1600zł - i nie ma ingerencji w elektronikę, po prostu solidne mechaniczne zabezpieczenie i tyle :8)
Opublikowano
W czasach gdy keyless jest w 99% aut, klapę bagażnika nie pamiętam kiedy otwierałem ręcznie rozwiązania mechaniczne raczej się nie sprzedadzą. Co prawda jest to najpewniejsze zabezpieczenie , ale wymagające działania użytkownika. Ja jednak wybrałbym odcinkę elektroniczną+ jakiś tracking z powiadomieniem w przypadku braku łączności. Dowiadujesz się o próbie kradzieży w momencie gdy tylko włączą zaguszarkę gsm.