Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, problem z dsc a mianowicie coś szaleje z tylnymi hamulcami. Teraz ślisko , jak trakcja działa kontrolka miga ruszam przejadę kilkanaście metrów cały czas rozpędzając się z trakcją nagle blokuje koło lewe tylne , ale czasem też prawe, ewidentnie słychać , że zacisk się zaciska i auto zaczyna ściągać. Po wyłączeniu dsc normalnie nic nie blokuje przy każdej prędkości. Jakieś sugestie? :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Komputer, błędy i ocena prędkości poszczególnych kół.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Jak jade na wprost to pokazują jednakowo. Nie patrzylem co się dzieje jak blokuje, mogę podesłać filmik na priv jak to wygląda z zewnątrz. Jest on też na grupie bmwe39 na Fb. To wygląda tak jakby chciało przyhamować koło odrobine, żeby to drugie które ma lepsza w teorii trakcję , ale jak złapie to już trzyma, dopiero jak puści się gaz trakcja przestanie mrugać to puszcza koło, a później spowrotem któreś z tylnych zablokuje jak się gazu dołoży. Dziwne to jest bo w drugiej e39 mogę ładować gaz do oporu a i tak będzie lekko ponad 1k na obrotomierzu a tutaj podskoczy w granicach 2.5-3k.Tam działa jak powinno.