Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

Kilka dni temu zrobiłem retrofit łopatek do E91 06/2006r założyłem takie z jakimi wychodziły czyli SSG. Nie chciałem drutować w instalacji samochodu więc zakupiłem odpowiednie przewody, wtyczki, piny i sam zrobiłem wiązki do podłączenia.

Bez zaskoczenia łopatki działają lewa i prawa zmienia biegi w górę i w dół.

Problem jaki mam to, że zmiany biegów łopatkami działają po wrzuceniu dźwigni w DS. W trybie D jest zero reakcji. Przekopałem polskie forum, angielskie forum i cały youtube. Jestem pewny na milion procent, że wszystko jest dobrze podłączone.

Mam wszystko podłączone tak jak ten gościu z filmu tylko, że jemu działają w D ;/

Jeżeli macie jakieś pomysły to chętnie posłucham, bo ja już nie mam :P

• Moderatorzy
Opublikowano

W internetach mówią, że:

"any e90/e91 manufactured dated before 03/07 with retro fit paddles fitted will not work in D auto mode only D/S mode, post 03/07 should work in both D auto and D/S mode."

Piszą też żeby dodać kod wyposażenia odnośnie łopatek 2XA (oczywiście z "$") do VO i przekodować skrzynię :)

Inni piszą, że pomogła dopiero aktualizacja skrzyni a inni że nie zrobili tego do dzisiaj.

Więc musisz próbować :D

spacer.png

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź :D. Widziałem ten temat na angielskim forum z $2XA i flashowaniem skrzyni myślałem, że ktoś z kolegów tutaj już to przerabiał ale się nie podzielił :P

Ja to zrobie zobaczymy czy się uda jeśli tak to podzielę się może ktoś będzie potrzebował :D