Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

wiem, że niektóre części w bmw muszą być ASO bo tak czy orientuje się ktoś jak jest w przypadku tuleji nr.10 https://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=8J11-EUR-05-2017-F31N-BMW-320dX&diagId=31_0993

warto brać ASO czy można Lemfordera, no chyba że ktoś inny jest producentem bez logo BMW ale w takim razie kto? różnica w cenie x2. Czy tuleje powinno się wymieniać parami czy można jedną jak jedna wylała? Chce to zrobić dobrze i tak aby auto nie straciło na właściwościach jezdnych.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wymienia sie caly wahacz, zmienisz tuleje a za chwile siadzie swozen z drugiej strony.
Opublikowano
ja w Audi zmieniałem sam i to tylko tuleje, właśnie na Lemfordera i zrobiłem na nich 100 tys km bezproblemowo. Nic innego się nie uszkodziło, a autem zrobiłem 435 tys km. Robota dość prosta, bez prasy przy pomocy imadła dałem radę.
Opublikowano
Różne opinie :) nie chce robić sobie podwójnej roboty i narażać się na wymianę tuleji a potem wahaczy :p ogólnie plan był taki aby przy wyciąganiu wahaczy sprawdzić sworznie ale to takie wróżenie z fusów. Orientujecie się czy kupując 31126854723 część tam jest już komplet czyli cały wachacz z tuleja? Czy tuleje trzeba dokupić i wtedy mamy kpl? Brać ASO czy Lemfordera? Chodzi mi o jakość nie chce już tego więcej robić za mojej kadencji, auto będę miał jeszcze ok 2 lata zrobię może z 60k km
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Komplet. Poszukaj Mayle HD albo ori. Cala reszta niezle obnizyla loty.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Tylko Mayle HD, reszta jest olejowa nawet oryginalne. Wjedziesz za szybko na śpiącego policjanta i się wylewają.