Skocz do zawartości

Nowo kupione, długo zapla za 1szym razem, przerywa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kupiłem wczoraj E32 735iA. Mam taki problem że dość długo odpala za 1szym razem (jakieś 5-10 sekund). Rozrusznik ładnie kręci.

Następnym defektem jest lekkie przerywanie co jakies 3-5 sekund przy jeździe ze stała prędkościa i obrotach około 2.000 - 3.000 rpm.

Jak faluje gazem delikatnie wszystko jest OK.

Jak trzymam tak samo cały czas... jest przerwa i wykop do przodu.

Auto ma wyciety katalizator, odpięta sonde L.

Nie mam przeglądu i brak lusterka.

Wiem że trzeba go podpiąc pod komputer; jestem z Jaworzna (woj. Śląskie); czy ktoś dałby do mnie rade podjechać? Lub jak załatwie przegląd to sam podjade. Chodzi o zczytanie błędów z kompa.

Z góry bardzo dziękuje.

Pozdrawiam

Opublikowano

Ta dluga praca rozrusznika moze byc przyczyna pompki paliwa-moze nie daje juz tyle paliwa co potzreebuje silnik i dlatego obraca nim dluzej.

a jak mozna wyjac sonde co z komputerem?praca silnika sie chyba bedzie zaburzac przez to.

http://img314.imageshack.us/img314/9448/pawlazdjecia012fa6.th.jpg

Opublikowano
Ta dluga praca rozrusznika moze byc przyczyna pompki paliwa-moze nie daje juz tyle paliwa co potzreebuje silnik i dlatego obraca nim dluzej.

a jak mozna wyjac sonde co z komputerem?praca silnika sie chyba bedzie zaburzac przez to.

Nadmienie jeszcze że auto ma wtrysk sekwencyjny gazu.

Co do nierównej pracy to najbardziej dziwi mnie to że przy delikatnym falowaniu gazem wszystko jest ok...

Sonda wypięta podobno ze wzgledu na katalizator... moim zdaniem kompletne bzdury... przecież to sekwencja.

Czy ktoś mógłby mi go podpiąć do komputera? Bardzo bym prosil...

Pozdrawiam

Opublikowano
No sonda ma duze znaczenie w momencie gdy brak jest katalizatorow. Sonda mierzy skład spalin i na ich podstawie wysyła pomiary. Jesli nie ma katalizatora to wyniki pomiarów sa inne i dlatego mogla zostac odlaczona sonda.
Opublikowano

peron bzdury gadasz.w autach z jedna sonda lambda znajdujaca sie przed katalizaorem wyciecie katalizatora nie ma najmniejszego wplywu na prace samochodu.

kolego podlacz sonde lub kup nowa jezeli nie ma oryginalnej,powymieniaj filtry,swiece,olej.zrob resecik i zobacz jak bedzie chodzic

Opublikowano

wez moze pwoiedz gdzie ta sonda byla dokladnie, za czy przed katalizatorem-bo nie wiem jak to jest w Twoim modelu......jesli tak jak u mnie jest ona przed katem to brak katalizatora nie ma zadnego wplywu na sygnal sondy podawany na komputer ale wydaje mi sie ze brak takiego czujnika jakim jest sonda ( wypietym calkowicie) jest niewskazane