Skocz do zawartości

stukające boczki w dzwiach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam .

w związku z obizeniem sie temperatur w moim aucie zaczynają sie odzywac boczki w dzwiach. czy ktos ma patent gdzie je popodklejac zeby nic nie staukało?

Opublikowano
Nie bardzo wiem co Ty chcialbys tam kleic. Skoro halasuja to pewnie zaczepy sie powyrabialy albo sa pourywane. Zdejmij boczek i jesli sa polamane zaczepy (białe, plastikowe) to kup nowe. Na samej górze boczka sa metalowe zaczepy. Kiedy zakladalem boczek to je troche porozszerzalem, tak zeby sztywniej trzymaly gore boczka. Same boczki przestaly halasowac. Ale moze byc tak ze to nie boczki Ci halasuja tylko szyba lub przycisk od rygla. W przypadku szyby trzeba zajzec do mechanizmu jej podnoszenia, z ryglem nic mi sie nie udalo zrobic, na czas jazdy po prostu go wciskam i wtedy mniej halasuje.
www.foto.gbart.pl
Opublikowano
przerabialem ten temat na weekend i powymienialem polowe kolków na nowe, porozszarzalem górne zaciski do tego wykleiłem boczki od spodu matami dostepnymi na allegro lub w mieszlni lakierów. To samo zrobiłem z tym sztywnym plastykiem na słupkach i po jeżdzie próbnej jakbym sie przesiadl do auta o klase wyzej :lol: takze warto poswiecic pare godzin na prace :cool2:
e46 318d M47N