Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , wraz z przybyciem zimy przybyły też problemy , mianowicie moje E61 525d , przestało odpalać poniżej 5 stopni na plusie , kręci ale nie odpala , wiem że były już takie posty na tym forum jak i na innych ale w żadnym nie znalazłem odpowiedzi tymbardziej że wszystkie posty mają ładnych pare lat , mianowicie na zegarach wywala mi stos błędów , czerwonych i zółtych wszystko po kolei co się może zaświecić to świeci i mimo że silnik zimny , to na kreskach (tych na zegarach) pokazuje że jest rozgrzany , świece i sterownik świec nowe od beru , filtry płyny oleje wszystko nowe , przekaźnik silnika nowy ori bmw podgrzewacz paliwa nowy razem z filtrem akumulator nowy z górnej półki , rozrusznik po regeneracji , wszelkiego rodzaju uszczelki i uszczelniacze , węże i wężyki , króćce od wody itp pod maską wszystko nowe , wyczyszczony kolektor ssący przepustnica i egr założone nowe uszczelki , wyczyszczony dpf z nowymi czujnikami ,2 wtryski przelewały oddałem do regeneracji i dalej nic , wie ktoś może co może pomóc ?

Filmik do podglądu : https://drive.google.com/file/d/1ZhQInzMCmMFCq8LOY876lNRyg0NgEeCR/view?usp=sharing

• Moderatorzy
Opublikowano

W coś robiłeś zanim przestał odpalać? Jakieś naprawy były?

Jak wymieniałem rozrusznik i odpiąłem baterię to mi się EWS rozsynchronizował, musiałem go zsynchronizować.

No i kasuje Ci godzinę, nie zostawiłeś podłaczonego pod OBD kabla? Też u mnie tak było, że wszystko się kasowało przez pobór prądu. Może też jeszcze być klema IBS - też potrafi powodować odlączanie modułów i kasowanie zegrów (o ile dobrze pamiętam).

Spróbuj skasować błędy, zsynchronizować EWS i zobacz czy odpali.

Opublikowano
Dobra , przejrzałem i sprawdziłem wszystko , aż trafiłem na sterownik silnika DDE , przy niskich temperaturach przestaje się odzywać , 15 sekund grzania opalarką i samochód chodzi jak nowy , sterownik tylko i wyłącznie do klonowania z racji tego że nie są juz dostępne do niego części koszt usługi +/- 500zł , temat do zamknięcia :wink: