Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od jakiegoś czasu mam problem z takim komunikatem: Engine oil pressure. Engine oil pressure too low. Engine damage possible. Stop engine. It is not possible to continue your journey; contact the nearest BMW Service.

Pojawia się po pokonanej drodze, gdy już mam gasić samochód.

Ktoś mógłby mi pomóc? Nie przeszkadza mi to tak bardzo bo wszystko tak z autkiem to jest okej, ale zaczynam się martwić jak zaczyna się to tak bardziej nasilać. Dodam, że poziom oleju w silniku jest na dobrym poziomie, jest między min a max, tak jak powinno być.

Opublikowano
Próbowałeś zmienić olej na taki z wyższą lepkością? Na przykład 5W40?

Nie. W zasadzie od zakupu samochodu dokonałem dwóch wymian oleju, i wymieniałem go na olej silnikowy Top Tec 4200 5W-30 Liqui Moly.

Opublikowano
Podłącz pod inpe sprawdź błędy powodów może być wiele czujnik cisnienia oleju , zawór regulacji cisnienia , panewki , pompa itd wymiana oleju na 5w40 pewnie nic nie da
Opublikowano
Jeśli to n43, a pewnie tak, to do wymiany zawór regulacji ciśnienia oleju lub pompa oleju. Te silniki miały z tym problem.

Tak. To jest N43B20A Dokładnie. Podepnę pod komputer autko jak kolega wyżej napisał i zobaczę który z tych podzespołów faktycznie nawalił. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pomocne rady, niech śmiało pisze :)