Skocz do zawartości

szukam bezpiecznikow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

posiadam bmw 520i 2002r probuje namierzyc bezpiecznik oznaczony na schemacie nr76 (heater blower) ze wzgledu na niedzialajacy nadmuch

-niestety nie potrafie wkleic zdjecia :(

bezpieczniki od 1 do 45 znajduja sie w skrytce

Opublikowano

Bezpiecznik którego szukasz odpowiadać będzie raczej za grzałkę elektryczną wcisniętą w nagrzewnicę i nie sądzę aby miała ona coś wspólnego z niedziałającym nadmuchem. Bezpiecznik od nadmuchu powinien znajdować się w schowku i skoro wszystkie są sprawne to niewykluczone że padła elektroniczna opronica odpowiedzialna za prędkość wentylatora.

Napisz czy wogóle na żadnym poziomie prędkości nie działa, czy też raczej coś się odzywa. Czasem w tym celu potrzeba pojeździć autem, gdyż zdarza się że w czasie jazdy się odezwie na moment

Opublikowano

Witam!

Miałem u siebie podobną awarię tzn. klimatronik działał tzn. wyświetlał ale nie było nadmuchu. Najprawdopodobniej padł ci tzw. jeżyk od nawiewu to taka część z takimi długimi kolcami. Częsta przypadłość. Koszt ok. 300 PLN. Stawiałbym na to. Pozdawiam :)

Opublikowano

Witam!

Działa juz nawiew?? Mam ten sam problem, zminiłem na chwile panel sterujacy, moduł sterujacy i tez nie działa, zostaje tylko 'jezyk' lub silnik went.

Co ciekawe: po podpieciu pod komputer nie pokazuje zadnego bledu,

Wie ktos moze z której strony jest 'jezyk' ? duzo trzeba rozbierac zeby sie do niego dostac?

pozdrawiam!