Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam e91 320d 177km 2009r. Od jakiegoś tygodnia borykam się z pewnym problemem. Samochód po przejechaniu kilku kilometrów zaczyna dziwnie pracować nie wiem co jest tego powodem. Padło na dziury w kolektorze ssącym i ruszanie bodajże (klapy gaszacej). Proszę o pomoc

Podsyłam dwa filmiki dotyczące tego problemu które udało mi się nagrać

https://youtube.com/shorts/dbSvG8GcJzA?feature=share

https://youtube.com/shorts/jj8XF-7V4E8?feature=share

Opublikowano
Bardzo możliwe ze jest to tez wina egr ponieważ samochód miał czyszczony dpf i egr na wykresie delikatnie szalał ale najbardziej interesują mnie tez te dziury w kolektorze. One są seryjnie?
Opublikowano
Tak właśnie mi się wydawało, tylko pytanie dlaczego one mogły się wypalić. Raczej nie jest walnięta ponieważ jak auto chodzi normalnie to nie ma z nią problemu. Spróbuje jutro zakleić te dziury jeżeli nic nie da nowy kolektor
Opublikowano
W N47S działo się tak przez uszkodzoną chłodnicę spalin. Tego również dotyczyła akcja serwisowa. Klapa kierująca przepływem blokowała się w pozycji otwartej i gorące spaliny szły bypassem do plastikowego kolektora. Sprawdź cięgno, gruszkę, przewody podciśnienia jak i samą chłodnicę. Bo w najgorszym przypadku auto pójdzie z dymem.
Opublikowano
W N47S działo się tak przez uszkodzoną chłodnicę spalin. Tego również dotyczyła akcja serwisowa. Klapa kierująca przepływem blokowała się w pozycji otwartej i gorące spaliny szły bypassem do plastikowego kolektora. Sprawdź cięgno, gruszkę, przewody podciśnienia jak i samą chłodnicę. Bo w najgorszym przypadku auto pójdzie z dymem.

Faktycznie sprawdziłem akcje serwisowe i pokazuje kod 0061830500 i wydaje mi się ze to może być to tylko czy w dalszym ciągu mnie to obowiązuje

• 2 tygodnie później...