Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć, chciałem dziś strzelić ze sprzęgła i sprawdzić jak moje m52b28 da sobie rade. Zdziwiłem się bo koła stały w miejscu a tylko obrotomierz chodził. To oznaka, że się ślizga czy wina czegoś innego, ze obroty chodziły a koła stały wy miejscu? Normalnie podczas jazdy i przyśpieszania nie ma żadnych oznak
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może biegu nie wrzuciłeś :D . To nie jest kończące się sprzeglo, tylko skończone sprzeglo.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Przy przyśpieszaniu ładnie się odpycha nie ma efektu ślizgu, jak skręcę koła i strzelę ze sprzęgła to pojedzie, tylko na wprost jest taki efekt, ze obroty idą a koła ledwo.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Przymierzam się do zmiany sprzęgło a razem z nim dwumasy.

Myślę nad wstawieniem jednomasu od m50 roztoczony pod 240mm wraz dociskiem z m57.

Czy ktoś może podzielić się doświadczeniem z taką modyfikacją? Co się zmieni w jeździe na co dzień na takim zestawie.

Taki zestaw jest ze sprzęgłem bez sprężyn czyli sztywne koło zamachowe i tarcza, co myślicie o takim zestawie ?

Opublikowano
Niektóre skrzynie biegów nieprzyjemnie hałasują na wolnych obrotach, ogólnie spada komfort użytkowania, a samo sprzęgło jest bardziej "bezpośrednie" i bardziej czuć szarpanie. W aucie do jazdy codziennej bym odradził.
Opublikowano

Chciałbym się jeszcze upewnić, taki dźwięk to dwumasa? Na niskich obrotach szarpie, a przy gaszeniu wydaje dźwięk

Filmik na nagrzanym silniku