Skocz do zawartości

Troszke sie podgrzal :/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kisiel, nie rób z wątku kącika użalania się bo jak ja zacznę to robić... :mrgreen:

Kup raz a dobrze. Nie wiem czy wyrzuciłem pudełko od mojego termostatu. Jak znajdę napiszę Ci firmę bo jest naprawdę dobry.

Ok, sprawdziłem: Wahler.

Every weapon needs a master.
Opublikowano
No dobra, juz nie bede :oops: . A ja kupilem oryginlany BMW u dealera...tak wiec mam nadzieje, ze bedzie wszystko oka. Dalem za niego 150 zeta, wiec nie az tak strasznie duzo...Jedynie co na tym termostacie jest napisane to, ze made in germany :D , i ze BMW :-P

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano

Kisiel, Wahler chyba jest jako oryginał sprzedawany ;)

Belgus, też kilka tanich miałem i po średnio pół roku lubiły sie nie otwierać lub nie zamykać... wszystko tylko nie tak jak trzeba :mrgreen:

Opublikowano
Z jakim diamenciekiem??Bo nie kumam??Heh, mi tamten wytrzymal 3 tygodnie :duh: :jawdrop: a to chyba nie gowno bo francuski jakis na V...(zapomnialem teraz :oops: ) a 150 zeta to az chyba nie taki majatek... :|

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano

Nie powiem Ci czy to drogo do Twojego silnika - w M43 chyba jest nieco inny który występuje łącznie z tym metalem do węża ;) Do M40 Wahler'a 40 zł kosztuje - jesli to ta firma to bierz w ciemno. Jeśli bierzesz w ASO to zapytaj o producenta bo ciekawy jestem...

Koledze chyba chodziło ,że taki drogi to pewnie diament do niego dodają :mrgreen:

Opublikowano
Hehehhe, bardzo smieszne :-P :-P, w ASO nie kupowalem tylko w salonie BMW, tak wiec sami oni nie wiedzieli jakiej firmy hehehe, no niestety do mojego modelu jest drozszy...ponizej 100 to raczej nie dostaniesz :cry2: . No ale coz... BMW :twisted2: :twisted2:

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano

po pierwsze to sprawdz termostat wyciąg go i wlóz do prawie gotującej sie wody a będziesz widział czy się otwiera "na oko" a co do przegrzania to mi w moim BMW 318i ostatnio pękł pasek klinowy od alternatora i staneła pompa wodna a zę mam ciężką noge i zawsze butuje do spodu to od momentu zapalenia sie lampki ładowania do momentu zgaszenia silnika mineło napewno 5-10 sek a lampka temperatury sie zapalila. z silnikiem sie nic nie stalo poprostu wymienilem pasek i dalej gniote do "spodu :D a jak tobie sie wskazowka wychylila 2mm to tymbardziej nic sie nie stalo a para pojawiła się przez to mozę że ciecz chłodząca dostała się na kolektor wylotowy... ??

Pozdrawiam

Opublikowano
Tak jak mowisz Iksiu, plyn dostal sie na kolektor i stad ta para...tak wiec napewno wszystko jest oka...a termostat zmienie w weekend bo nie mam teraz za bardzo czasu :|

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl