Skocz do zawartości

520i vanos e34.. jak latwo podniesc moc??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam pytanie a mianowicie jak w latwy i malokosztowny sposob podniesc moc w 150 konnej piatce e34.. slyszalem cos kiedys o przeplywomierzach ale ale niestety nie wiem o co chodzi.. prosze o pomoc... z gory dziekuje
Opublikowano

Tanie sposoby mogę Cię później więcej kosztować w eksploatacji auta lub naprawie silnika.

Możesz pokusić się o jakiś zmodyfikowany program w pamięci eeprom ale nie licz na jakieś gwałtownie odczuwalne wrażenia.

Prawdziwy tuning wiąże się bowiem nie tylko z chipowaniem sterownika ale także ze zmiankami mechanicznymi przy silniku i dodatkami. Więć raczej zanosi się na niemały wydatek.

Pewnie że najlepiej byłoby sprzedać obecną 2.0- litrówkę i zakupić coś mocniejszego, ale podejrzewam że gdyby już to była 4,0 litrówka dla przykładu to pytanie na temat podniesienia mocy także by padło :duh:

Opublikowano

podejrzewam że gdyby już to była 4,0 litrówka dla przykładu to pytanie na temat podniesienia mocy także by padło :duh:

Zaproponowaloby sie 5,0 ;D

zawsze mozna by wstawic V12 z 8'ki, rozwiercic do 5,5l (spora roznica, nie? :P), do tego 2 porzadne turbinki i wypas :twisted2: mozna by sobie wtedy nakleic z tylu kozackie 555t :P :twisted2:

http://img119.imageshack.us/img119/5599/e125ty.jpg

"Człowiek więc najpierw czekał na Chrystusa, a jak już się doczekał, to wsiadł do samochodu. I stał się wolny."

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bez poważnego grzebania w silniku możesz za duże pieniądze dostać parę koni. Uważam, że nie warto. Jeżeli masz się zamiar autem poważnie zająć, to przede wszystkim sprzedaj tą i kup z większym silnikiem, albo... pomyśl o konkretnej turbinie do tej.

Aaaa magnetyzery i stożki włóż między bajki...

Kai
Opublikowano

jesli jestes przywiazany do obecnego auta to proponuje wymiane silnika 2.0 na 2.8 - zyskujes 42KM. To chyba najtanszy i najbezpeczniejszy sposob na podniesienie mocy - sam sie waham.

Pzdr,

Artur

Artur
Opublikowano
A ja nie rozumiem takich tematow i szkoda mi patrzec na cos takiego ... Zaloz stozkowy filtr powietrza, dolej jakis badziewi z allegro do silnika podnaszacych moc .... To najtansza metoda na podniesienie mocy ...
Opublikowano

Peron - a ja szczerze mowiac nie rozumiem takich wypowiedzi - nie rozumiesz takich tematow, szkoda Ci na nie czasu ale to komentujesz. Zgodnie z moja wiedza fora internetowe wlasnie do tego sluza - zadaje sie pytanie (czy sensowne czy nie to juz druga sprawa) - i oczekuje odpowiedzi. Jak sie ma nic do dodania w danym temacie to nie zajmuje sie glosu...

Chlopak widac jest nowy to sie dopytuje. Teraz bedzie "bogatszy" o nowa wiedze. No i jest cien szansy, ze nie zatruje sie "filtrami stozkowymi, magnetyzerami, chip'ami za 20PLN" i sam nie wiem jakimi cudami jeszcze.

Pzdr,

Artur

Artur