Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam mozliwosc kupic od kolezanki w Niemczech X3 2017 2.0 D ze skrzynia manualna . Niestety przegladajac ogloszenia w celu sprawdzenia ceny, nie znalazlem tego modelu ze skrzynia manualna, moze ktos podpowie co to za dziwolog??

VIN WBAWZ510400M35855

Dzieki Maciek

• Moderatorzy
Opublikowano

Osobiście manuala bym odradzał... Automat bardzo dobrze maskuje słabość 2.0d przy ruszaniu. Poza tym w tej klasie, manual to osobliwość i później wg mnie będzie Ci ciężko o odsprzedaż.

Tu masz szczegóły konfiguracji https://bimmer.work/vin/00940c14443d2124cef5c13821e49647b/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

X 3 F25 orz X4 F26 można było zamówić z manualną skrzynią biegów. Tylko mała grupa klientów na to się decydowała, bo ośmiobiegowy automat ZF jest super skrzynią.

Da się zauważyć w ogłoszeniach takie "rodzynki", ale są wystawione za dużo niższą cenę.

Tak samo, jak można trafić X3 sdrive (napęd tylko na tylne koła). To tylko tak informacyjnie dla Ciebie. :wink:

Benzyna zamiast krwi...
  • 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam,

mam mozliwosc kupic od kolezanki w Niemczech X3 2017 2.0 D ze skrzynia manualna . Niestety przegladajac ogloszenia w celu sprawdzenia ceny, nie znalazlem tego modelu ze skrzynia manualna, moze ktos podpowie co to za dziwolog??

VIN WBAWZ510400M35855

Dzieki Maciek

Typowe auto flotowe z podstawowym wyposażeniem i manualem. Te wszystkie F10tki w manualu mają to samo pochodzenie. Nikt normalny umysłowo, nie pójdzie do salonu i nie zamówi F10 albo F25 z manualną skrzynią. Zresztą widać ile km to ma nawalone w tak krótkim czasie. To auto w styczniu 2020 roku miało już prawie 150 tys km przebiegu. Typowa flotówa.

Nie kupuj tego, bo nie sprzedasz w przyszłości. F25 to nie F20 albo jakieś F30 (bo w 3ce o dziwo tez sporo manuali). Na F25 jest inny typ klienta.