Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się nad wyborem pomiędzy BMW X4 M40i, oraz X6 xDrive40i z Pakietem sportowym M w wersji dość podstawowej.

Silnik chyba prawie ten sam. Oglądałem X4 stojące przy X5. Wyglądało trochę jak jego mniejszy braciszek. Gdyby nie stały

obok siebie zdecydowałbym się na X4. A tak mam dylemat.

Które według was lepiej wziąć? X6 mnie odstrasza parkowaniem- albo zajmujesz 1 miejsce i nie wysiądziesz, albo musisz parkować na dwóch.

Z drugiej strony większe auto lepiej widać.

Opublikowano
Zastanawiam się nad wyborem pomiędzy BMW X4 M40i, oraz X6 xDrive40i z Pakietem sportowym M w wersji dość podstawowej.

Silnik chyba prawie ten sam. Oglądałem X4 stojące przy X5. Wyglądało trochę jak jego mniejszy braciszek. Gdyby nie stały

obok siebie zdecydowałbym się na X4. A tak mam dylemat.

Które według was lepiej wziąć? X6 mnie odstrasza parkowaniem- albo zajmujesz 1 miejsce i nie wysiądziesz, albo musisz parkować na dwóch.

Z drugiej strony większe auto lepiej widać.

Kiedyś kochałem małe, a duże - czyli mały samochód z dużym silnikiem :). Niestety, w tym kraju to jest wielkie ryzyko; bo tylu kierowców pchało się na czołówkę; że zmieniłem zapatrywania :). Teraz kocham duże i wielkie :). Żona ma X6 z 4.0i , a ja jakieś X5 - jakoś ilość tych czołowych zmalała diametralnie, ewentualnie bus na białoruskich blachach się wychyli :(.

Jak masz miejsce na parkowanie X6 to to jest moja propozycja dla Ciebie: większe, lepiej widać i jakby co bezpieczniejsze; niestety droższe.

Opublikowano
X6 jest tylko z pozoru większe. Z zewnątrz na pewno. Bagażnik pewnie też większy. Ale w środku, zwłaszcza z tyłu jest ciaśniejsze od X4. Nie wiem jak to możliwe ale BMW się to udało. I nie mówię tego bo tak mi się wydaje. Siedziałem w obu. Jednym i drugim jeździłem. Zresztą sam odbieram we wtorek właśnie X4. Mam 186cm wzrostu i w X4 siadam z tyłu sam za sobą. Mam jeszcze dość sporo miejsca na nogi. Nad głową ok 1cm. W każdym razie nie dotykam głową o podsufitkę. W X6 sam za sobą ledwo jestem w stanie wsiąść. Nogami dotykam fotela. Głowy nie jestem w stanie oprzeć o zagłówek bo pierwsze co napotykam to dach. Także jedź, sprawdź sam. Przejedź się jednym i drugim. Wsiądź do obu i wtedy podejmij decyzję.