Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak chcesz ostro szaleć to kupuj RS4 i się nie zastanawiaj nad czymś innym. Ewentualnie jakieś EVO (z tych mocniejszych).

BMW nie robi samochodów sportowych i akurat ma bardzo słaby stosunek masa/moc.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
no przepraszam jaki teoretyk?? skoro taka jest prawda?? moze twoja E36 jest w stanie idelanym i nie ma takich problemow ale to naprawde rzadkosc u naa na pomorzy to takie przypadki zdarzaja sie czesto i wpadaja do taty niestety mam tu racje ale kazdy ktory ma E36 zaprzecza to co mowie...

DIXI a Ty dalej nabijasz posty swoimi smiesznymi wypowiedziami niepopartymi zadnymi argumentami, skoro taka jest prawda to czego nigdy jeszcze nic sensownego nie napisales na ten temat tylko jakies uwagi swojego TATY (miales je zostawic dla Siebie)!! Ja mam E36 a mialem tez E28 E30 E32 E34 i E36 nie mam nic do zarzucenia. To ze sie Tobie ten model nie podoba to juz Twoja sprawa... Czlowieku skoncz wreszcie pisac bzdury i nabijac sobie posty (bo widac ze to cie glownie interesuje) :mad2: bo to juz sie robi zenujace :doh: Przejedz sie swoim "modelem" po stole :lol: i wyluzuj wreszcie troche. Ci co cie znaja wiedza zeby nie brac Twoich postow powaznie (nawet z racji na Twoj wiek i brak samochodu), ale NOWI uzytkownicy ktorzy zadaja tu pytania pozniej zostaja wprowadzani wblad a to juz jest nieuczciwe :nienie: Ale z DIXIM jak z dzieckiem - zawsze swoje....no comment....

Wracajac do tematu: ja bym bral M3 E46 chociaz patrzac na osiagi "jedynki" to sa naprawde znakomite :clap:

PZDR

Opublikowano
E36 M3 ?? wzyciu bym nie kupil :duh: to niech troche dolozy i kupi M3 E46 :mrgreen:

Jack325e ja napisalem co takiego i nic wicej a wy sie zaczynacie czepaic no to wam odpowiedzialem ? nie widze nic w tym zlego... napisalem ze nie podoba mi sie i tyle. Po pierwsze widzialem na wlasnie oczy a po 2 sami sie zapytaliscie czemu nie lubie E36 wiec odpowiedzialem ze miedzy innym z tego powodu i tyle :cool2:

a modelem po stole to sam jezdzisz...

moje modele
Opublikowano

Co do ceny około 100 K za 130i, i tak kupię gdzieś za rok - półtora więc może już będzie 70 K ??

dobrego E46 M3 za tyle nie kupi, ale zostają jeszcze M-ki w budach E30 E34 E36 i E39

można którąś z nich kupić w super stanie i doprowadzić do stanu muzealnego :D, no jedynie z E39 może byłby problem

Opublikowano

Ja bym polecal e36 M3. BMW 130i ma niezle osiagi ale nie sa one az tak rewelacyjne. Od zera do dwustu 130i przyspiesza łeb w łeb z BMW 540iA. No i wcale nie jest lekkie tak jakby chcial autor tego watku :!: Wg danych jakie znalazlem wazy 1450kg. To jest wiecej niz wazy e34 520 :!:

Stosunek mocy do masy:

BMW 130i - 5,47

E36 M3 286PS, 1360kg - 4,82

E36 M3 321PS, 1460kg - 4,54

• Członkowie klubu
Opublikowano

Tutaj znajdziecie krótki test BMW 130i:

http://www.bmw-klub.pl/samochody/artykuly.htm

Samochód jest rewelacyjny. I jeśli ktoś zamierza nim jeździć w 1-2 osoby to będzie to świetny wybór.

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano

Wielkie dzięki za tyle odpowiedzi, nie odzywałem sie długo bo inet mam tylko w robocie (a w weekend nie pracuje).

Wiele się ciekawego dowiedzialem, z tego co przeanalizowalem wypowiedzi to

1. 130i jednak jest najfajniejsze (chociaż dość ciężkie) - ale wygląda w miarę normalnie, jest niepozorne i mocne. Wada: cena --> nie dam rady chyba tyle kasy skombinować....

2. 135i które ma się pojawić ---> mogę pomarzyć ....

3. M3 całkiem fajne, mocniejsze, chyba bardziej dostępne.... biorę pod uwagę, ale jakbym kupował to stawiam skrzynkę piwa każemu kto pomoże wybrać egzemplarz nie będący trupem

4. Wynalazki nieznanych firm --> odpada: chcę pewny samochód, dobrej marki: bmw, audi, merc, vw, volvo ?

5. Inne superbolidy: maseratti, ferrari itp. za rzadkie, za drogie

6. Ostatnia alternmatywa (najszybsza do zrealizowania ale czy ma sens.... ??) VW Corrado 1995 2.9 VR6 ... tani jak barszcz, ale 99.5 % to złom i rdza

Jeszcze raz wielkie dzięki za helpa

Opublikowano
3. M3 całkiem fajne, mocniejsze, chyba bardziej dostępne.... biorę pod uwagę, ale jakbym kupował to stawiam skrzynkę piwa każemu kto pomoże wybrać egzemplarz nie będący trupem

Znam jedna IDEALNA e36 M3. Osiagami moglaby zawstydzic Ferrari. Jakbys pogadal z wlascicielem i zaproponowal dobre pieniadze... Ktoz wie, a i tak bylo by to ze 2 razy mniej niz za 130i :D

Ps jest BARDZO szybka :twisted: 130i to pikus :lol:

Opublikowano

hmm policzyles stosunek masy do mocy(kg/hp), a nie mocy do masy (hp/kg) ;)

Wydaje mi sie ze jednak dobrze policzylem :? 1360:286=4,75.

Jak policze 286:1360 to jakies glupoty wychodza...

Ps z tym 4,82 pomylilem sie, powinno byc 4,75.

Opublikowano

szwagier sprzedal m3 e46 i kupil miesiac temu nowa 130i w m-pakiecie

w tej chwili ma juz 295KM po virusie.

Jedzie to super, ale do m3 nie ma porownania wogole! nie ten klimat, nie ten wyglad - po prostu to nie to

[email protected]

gg 1041

PROJEKT SZYBKA ETA STAGE 2

http://img516.imageshack.us/img516/8284/113863664644f590e20953anv7.jpg