Skocz do zawartości

Pytanie - anty tunning

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam E36 R6 320i i nastepujace pytanie:

Sprowadzone autko z niemiec smigalo cudownie.

Osoba ktora je dla mnie sprowadzila "podkrecila" autko tak ze jest spokojniejsze ;) (wolniej wchodzi na obroty "mniej szarpie" )

Pytanie co mogla zrobic bo kontakt do tej osoby mi sie urwal ...

Slyszalem ze tych silnikow nie mozna "podkrecac" i czy to spowolnienie moze byc spowodowane "srubka od linki gazu"?

Za pomoc z gory dziekuje

Jacek

Opublikowano

Witam

Nie chce byc pesymista ale moze Ci kitow nawciskal ze "spowolnil" auto i dlatego jest zamulone, bo niby czemu mial by to ewentualnie robic? Bal sie ze nie opanuje tych 150KM jadac z DE do PL? ;)

Pozdrawiam
Opublikowano

Witam,

Nie jest to zludzenie bo zona tez to zauwazyla (jej sie lepiej jezdzi ;)

Nowi mechanicy mowili ze nie jest taka igla jak powinna byc ...

Jestem ciekaw co ten magik mogl wymyslic ...

PZDR

Opublikowano
Nic nie wymyślił tylko kupił prawdopodobnie auto taniej z jakąś usterką i skłamał że specjalnie moc obniżył. To że kontakt z nim się urwał to pewnie też nie przypadek... Jedź może lepiej na komputer to twoje watpliwości się rozwieją.
Opublikowano
Nic nie wymyślił tylko kupił prawdopodobnie auto taniej z jakąś usterką i skłamał że specjalnie moc obniżył. To że kontakt z nim się urwał to pewnie też nie przypadek... Jedź może lepiej na komputer to twoje watpliwości się rozwieją.

No wlasnie to samo koledze chcialem zasugerowac :twisted2:

Pozdrawiam
Opublikowano

:)

Spokojnie autem jezdzilem i bylo bardziej agresywne w jezdzie

Potem (po miesiacu) cos zmienil tak jakby mu ubylo pare koni ...

pzdr

Opublikowano

Może założył zwężkę w dolocie albo mieszalnik od gazu.

A swoją drogą to oryginalny temat.

To byłeś już wtedy właścicielem auta i bez twojej wiedzy ktoś wprowadził jakieś zmiany?

Opublikowano

witam,

generalnie nie jest to jakis problem (autko smiga wystarczajaco na moje potrzeby) tylko chcialbym wiedziec co to moze byc ...

autko jedzi na benzynce (nie montowalem gazu)

Magik zmienil to na nasza sugestie mowiac ze te silniki mozna latwo "krecic" teraz okazuje sie ze nie jest to do konca prawda wiec pytam ...

pzdr

Jacek

Opublikowano

diagnoza komputerowa wyjasni ci twoje i nasze domysly. moze sonde zmienil , moze ona byla uszkodzona .. ogolnie mozna wiele myslec na ten temat. ja rowniez 1sze slysze ze ktos cos robil na odwrót niz ma byc.

to jak by czlowiekowi odciac jedną noge bo na dwie to dziwnie chodzil za szybko , teraz z jedna nogą bedzie chodzil w sam raz :duh: