Skocz do zawartości

e90 grubość lakieru/zdjęcia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie mam takie pytanie bo sprawdzał mi rzeczoznawca samochód i według niego auto jest całe w oryginalne.Przesłał mi zdjęcia z pomiaru każdego elementu tylko,że u góry na słupach zewnętrznych jest z jednej strony punktowo 136mikronów a z drugiej strony 145 zdjęcia poniżej

https://foto-hosting.pl/img/f0/61/78/f06178c95b27961dae98d2d2fb2a1694c8095d0c.jpeg

https://foto-hosting.pl/img/97/a9/ad/97a9ad5f91b5ea7b7129e35c3a237f2d42ca531c.jpeg

według was jest ok?

Opublikowano

A czy pozostałem pomiary masz identyczne czy jest różnica +\- 10-15%?

Wskaż samochód który jest pomalowany w całości na przysłowiowe 120um...

Jest OK (spójrz na średnią pomiarową) - powtórną warstwe miałbyś w okolicy <200um.

Ewentualnie możesz spolerować "naddatek" :)

Opublikowano
  • Autor
Jeśli elementy nie były demontowane i nie ma śladów malowania to jest to fabryka.

nic prócz błotnika przedniego lewego nie było malowane a on w sumie również nie był demontowany bo nie widać nic po śrubach a jedynie informacja z wyciągu aso jest,że punktowa naprawa bo w dwóch miejscach miał 170mikronów max reszta błotnika 120/130

Opublikowano
  • Autor
Te auta mają 15 lat, serio malowanie błotnika czy drzwi to nie tragedia.

to ja wiem :) z tym,że był tylko przedni lewy malowany aczkolwiek śruby są nie ruszone i max grubość 170mikronów ale punktowo gdzie indziej 130 reszta całe auto oryginał jedynie te słupki u góry mnie zastanowiły te wartości 135 i 145 mikronów