Skocz do zawartości

nie mozna odpalic auta kontrolki swieca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc

dzisiaj poszedlem odpalic auto przekecam kluczyk kontrolki sie pala lekko przygasaja a tu nic ani nie zajeknie rozrusznik, nie wiem co moze byc acha ostatnio dokrecalem lampe moze moglem cos urwac moze jakies zwarcie

kajak
Opublikowano
przekecam kluczyk kontrolki sie pala lekko przygasaja a tu nic ani nie zajeknie rozrusznik

... masz słaby aku - naładuj , " coś " go rozładowało , sprawdź połączenia masy , klemy , kable koło lampy co ją zmieniałeś - czy nie ma przetarcia , może miałeś otwarte drzwi przy wł. oświetleniu , może bagażnik , może radio rozładowało , może ... , może ..., - przyczy jes wiele - jak naładyjesz i się powtórzy - będziemy myślec :cool2:

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
ale one delikatnie przygasaja kierunki chodza jak wlaczylem dmuchawa to wywaliko bezpiecznik zmienilem i znowu wywalilo moze to miec jakies znaczenie
kajak
Opublikowano

Jesli kontrolki tylko przygasaja a nie gasna zupelnie i nie ma pykniecia rozrusznika to moze byc rozrusznik. Sprobuj na 5 biegu przepchnac samochod o 20 cm i zakrec ponownie. Ale jest tez mozliwosc ze to akumulator niestety. Miernik w dlon i wszystko bedzie wiadomo.

Hm, a z tym bezpiecznikiem to ciekawe - masz jakies zwarcie. A zawsze tak bylo czy pojawilo sie razem z problemami z zapaleniem?

Opublikowano
jak wlaczylem dmuchawa to wywaliko bezpiecznik zmienilem i znowu wywalilo moze to miec jakies znaczenie

- ma ! gdzieś jest zwarcie i wywala bezpiecznik , aku też się od tego rozładował , żeby ułatwić " myślenie " powiedz czy to tak nagle czy coś robiłeś przy aucie , coś podłączałeś ? wpinałeś coś do elektryki ?
* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
jak odlaczylem lampe moze nie chcacy cos oderwalem dzisiaj sprawdze akumulator sie ladowal ale rozrusznik zadnego dzwieku nie wydaje nie kreci
kajak
Opublikowano
Witam. Ostatnio mialem podobny problem. Po nocy przyszedlem do auta, na rozrusznik i nic :( Tak jak mowisz kontroli, swiatla, kierunki wszystko ladnie swiecilo a rozrusznik ani drgnal. Okazalo sie ze to aku. Najprawdopodobniej u Ciebie tez on padl. Pozdrawiam
Opublikowano
i zeczywiscie okazalo sie ze to aku:) jest troche padniety ale dziala naladowalem i odpalila dziekuje wszystkim za pomoc :lol:
kajak
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam. Jestem nowy tu :)

Nie chcę tworzyć nowego postu więc się dołączę :lol:

Mam podobny problem. Po wyłączeniu silnika (około5 min) czasem nie odpala, po przekręceniu kluczyka deska rozdzielcza lekko przygasa i kompletna głusza tylko wentylatorek szumi :jawdrop: Czytałem trochę o tym i teraz ładuje aku. Rozruch na pych czasem pomaga a czasem nie.

Podłączałem radio ale wydaje mi się że dobrze podłączyłem. Zasilanie do podtrzymania pamięci na stałe a te drugie mam na kabelkach(łącze tylko jak autko pracuje) bo nie potrafię się jeszcze dostać do stacyjki :wink:

Nie wiem jaki akumulator powinienem mieć (E34 520KAT 2,0l Gazik) bo wydaje mi się że ten co jest jest mniejszy.

Jednego razu jak nie chciał odpalić to zostawiłem go na noc a rano zapalił jak gdyby nic i nie mam pojęcia czy to rozrusznik czy aku

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

podobnie jak u kolegi wyżej przyczyną może być aq. Sprawdź stan elektrolitu, czy nie ma zwarcia. Akumulator jaki miałem włożony do 520i miał 85ah i wystarczał w zupełności.

Pozdrawiam

Opublikowano
Hej już jest ok. Wmontowałem radio naładowałem aq i chodzi jak burza :D po otwarciu radia zauważyłem że końcówka mocy była wymieniana i coś tam spaskudzili i robi zwarcie. Dzięki za info o akumulatorze Pozdrawiam :)
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
hej. u mnie auto zgasło podczas jazdy. przy wjechaniu na chodnik silnik zgasł. podobno to jakiś wyłącznik awaryjny. gdzie tego szukać???
  • 2 lata później...
Opublikowano
Witam, u mnie jest taki cyrk, wszystkie kontrolki sie pala, radio dmuchawa itp chodzi, ale kontrolka od aku sie nie swieci i kontrolka od oleju lekko przygasa, rozrusznik nie kreci. Mam to juz trzeci raz, raz odpalil po kilkukrontym kręceniu kluczykiem w tą i z powrotem, drugim razem odpalil nastepnego dnia, aku sprawdzalem miernikiem jest wszystko ok, nie mam pojęcia co jest grane
Opublikowano

Sprawdz na ile spada napiecie podczsproby odpalenia ?

Kable masowe na silniku sprawdzales?

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
jutro sprawdze u kolegi, dzis mi odpalil bez problemu przekrecilem do kontrolek i wszystkie sie palily tylko strasznie kopcil siwym dymem im wyzsze tym mocniej... czy to wina tego ze kilka dni stal? wczesniej przed awaria tego nie bylo na cieplym tez dymi