Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Otóż mam taki problem ze swoim bmw, że byłem z samochodem u mechanika na rutynową kontrole komputerową.

Niestety przez przypadek mechanik zresetował inspekcje wymiany hamulców i zaczęły wyskakiwać dwa błędy na kompie :

- Stan zużycia okładzin hamulcowych przód ( 255%)

- Stan zużycia okładzin hamulcowych tył (255%)

Oczywiście świeci się kontrolka od hamulca na czerwono przy każdy odpaleniu i zgaszeniu auta, czerwona ikonka samochodu na podnośniku.

Hamulce wraz z czujnikami były wymienione niecałe 2k km temu więc to jest wszystko nówka założone praktycznie.

Aktualnie jestem w kropce bo nie idzie przywrócić tego do dawnych wartości albo jakby inaczej to nazwać fabrycznych.

Metody jakie próbowaliśmy:

- Reset inspekcji z BC

- Reset z komputera ( w sumie to z 3 różnych nie znam się dokładnie na tym ale jeden był typowo serwisowy dwa powiedzmy uniwersalne )

- odpinanie czujników i resetowanie z BC

- odpinanie czujników i resetowanie z Kompa

Proszę o jakieś pomysły bo totalnie nie wiem co dalej mogę zrobić

( Wszystkie koszta pokrywa mój mechanik także jestem otwarty na każdą propozycje rozwiązania sprawy)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Odpinasz dwa czujniki zuzycia, T+P, w dziurki przy kostce (przy nadwoziu), wkladasz drucik i robisz zwarcie P+T, odpalasz kompa, wlaczasz stacyjke i reset wymiany klockow, najpierw tylu pozniej przodu, kasujesz bledy, wylaczasz stacyjke, czekasz 10min i podlaczasz czujniki zuzycia. Bledy znikna.
Opublikowano
Odpinasz dwa czujniki zuzycia, T+P, w dziurki przy kostce (przy nadwoziu), wkladasz drucik i robisz zwarcie P+T, odpalasz kompa, wlaczasz stacyjke i reset wymiany klockow, najpierw tylu pozniej przodu, kasujesz bledy, wylaczasz stacyjke, czekasz 10min i podlaczasz czujniki zuzycia. Bledy znikna.

Jutro rano działamy więc dam znać czy ruszyło :D