Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Sprzeglo w moim 318tds chyba "odchodzi". Mimo ze to jasne to towarzysza temu dziwne objawy. Sprzeglo sie slizga ale tylko na 4 i 5 biegu. W okolicy 2tys obr z butem w podlodze jak turbinka sie wlacza to obroty szybko rosna,autko wolno przyspiesza i po chwili obroty sa "zduszane" i zaczyna rosnac predkosc. Dziwi mnie tylko czemu dzieje sie to tylko na najwyzszych biegach? Moze ktos doswiadczony odpowie? :>

Bumier

http://img340.imageshack.us/img340/1074/bumier2.png

Opublikowano

DLatego na najzwyzszych biegach bo to dopiro początek końca Twojego sprzegła. Ja przed wymianą miałem to samo, najpierw zaczęlo się od 4 biegu przy wiekszych predkosciacha sknczylo sie na 2 biegu, obroty szly w gore a auto nie jechalo sprzego bralo u samej gory, i wymienilem caly komplet. Nie wiem jak to sie fachowo nazywa to zjawisko pewnie kotś tu zaraz uzyje fachowej nomenklatury, alemniej wiecej wyglada to tak. Jak nie masz kasy a wymiane to jeszcze troche pojezdzusz, ale nie wiem czy jest sens bo teraz to moze byc np tylko tarcza , a pozniej to juz wszystko pojdzie. Ja poczekalem do konca :mad2: :duh: i musialem wymieniac caly komplet, a lozysko sie zupelnie orzsypalo :worried: :mad2: serio nic nie bylo prawie i do tego pojchalo mi koło zamachowe zryło je zupełnie

wiec zastanow sie podjedz do mechanika i moze ylko wymienisz tarcze bo pozniej caly komplet to juz wiekszy wydatek a do tego robocizna zdjecia skrzyni, bo trzeba skrzynie zdjac jak wyieniasz cale sprzeglo

Opublikowano
raczej bede wymienial i to calosc, na wlasna reke - z ojcem. od warsztatow sie trzymam z daleka :nienie: wkurza mnie to przy wyprzedzaniu... dlatego nie bede czekal.. nawet przeloze kupno CB zeby sie z budzetem wyrobic :?

Bumier

http://img340.imageshack.us/img340/1074/bumier2.png