Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie od dłuższego czasu pokazuje mi temperaturę wody 99 stopni około

I sie zatrzymuje

Co sadzicie o tym tez tak u was jest

Pacjent 35d

Opublikowano

Jeżeli mówisz o wskazówce na tablicy to nie pokazuje temp. wody tylko oleju.I tak ma być kręci się około 100 stopni

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Z tego co zauważyłem (poprzez ukryte) w moim aucie (F25, 28i, N20) na początku temperatura wody rośnie znacznie wolniej niż oleju. Jak woda ma 90 st. to olej ma coś ok. 70 a może mniej.

Potem się to wyrównuje i w okolicy 105 st. do 110 st. temperatury są takie same. Max temp. jaka zaobserwowałem poprzez ukryte menu to było chyba 115 st. (dla wody) ale chwilowo.

=== uzupełnienie ===

Dzisiaj jadąc patrzyłem na temp. poprzez ukr. menu. Od ok. 40st. różnica pomiędzy temp. wody a oleju była na poziomie 18st. Np. woda/olej = 58/40st. I tak sobie wzrastało do ok. 90st dla wody. Potem różnica się zmniejszała i przy 100st dla wody, olej miał coś ok. 95st. I tak do wyrównania w okolicach 105st. zarówno dla oleju jak i wody.

Opublikowano

Nie,nie jest to temp oleju i wody.Jest lampa alladyna i nad nią termometr.To znaczy ze pokazuje temp oleju

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk