Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
chodzi Tobie o czujniki na boczkach koło drzwi?
Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination
Opublikowano

Teoria mówi, że trzeba wepchnąć coś cienkiego, żeby zwolnić zatrzaski:

1VnXXHVwla

Również widoczne tutaj:

BWk28PGV

Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination
Opublikowano

Nie, wiem nigdy tego nie wyciągałem, ale bym próbował np. od dołu i z boku, a potem od góry. Zobacz jakie tam są zatrzaski:

4_max.jpg

ew. poszukaj więcej zdjęć części:

7336647

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

OPANOWAŁEM.........?????.....

Kolego , zadajesz pytania na które nie znasz odpowiedzi. Jak uporasz się z problemem nawet nie napiszesz odpowiedzi na swoje pytania.....

Elegancko..... :cool2:

1VnXXHVwla

- Najpierw zwolnij przedni zaczep (A).

- Następnie zwolnij górne i dolne zaczepy (B).

ByChTteF

- Nie wolno wywierać nacisku na powierzchnię czujnika PMA (1)!

BWk28PGV

- Ostrożnie odblokuj zaczepy odpowiednim narzędziem. Wymontować czujnik asystenta parkowania (1) z pomocniczego kierunkowskazu (2). Uwaga dotycząca instalacji:

Zaczepy muszą się poprawnie blokować!