Skocz do zawartości

F34 320d 2015r Problem ze sterowaniem klimatyzacją

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Może ktoś podpowie w jakim jakim kierunku szukać...?

Klimatyzacja nie bardzo reaguję na zmiany natężenia nadmuchu podobnie jest z temperaturą, po dłuższej jeździe z wylotów powietrza kierowcy wręcz wieje ciepłym powietrzem! Funkcja AUTO jakby nie działała a jej włączenie powoduje że rozpoczyna od trybu zamkniętego obiegu!

Czy jest jakaś możliwość zresetowania sterowania?

Opublikowano

Miałem podobnie kiedyś w E46. Z kratek chłodne powietrze, na nogi żar. ;) w przeciągu roku byłem w 4 warsztatach, nikt nie rozwiązał problemu. Jedni chcieli nawet rozbierać kokpit (cena wejściowa: 800PLN), że niby „klapy nawiewu się zatarły”. Pewnego dnia, po zatankowaniu i umyciu auta, wygrzebałem bezpieczniki. Od klimy były dwie sztuki. Jeden był spalony. Po wymianie, jak ręką odjął. Warto sprawdzić. ;)

Jak bezpieczniki całe, sprawdzałbym stan czynnika/szczelność…

Opublikowano

Sprawdź bezpieczniki jak kolega wyżej pisze.

Może to głupie - ale kółko pod włącznikiem awaryjnych masz przestawione na kolor niebieski?

Pytanie czy po włączeniu klimatyzacji kompresor startuje, a jeśli tak to jakie są ciśnienia pracy, czy jest czynnik, czy jego przepływ nie jest zaburzony.

Podłączałeś może komputer czy nie ma błędów ?

Jeżeli na zewnątrz jest wysoka temperatura, to tryb auto włączy obieg zamknięty aby szybciej i łatwiej zbić temperaturę.

Opublikowano
  • Autor
Ok, dzięki za sugestię, będę działać dam znać co wyszło!
Opublikowano
  • Autor
Sprawa wyjaśniona, rok temu klimatyzacja serwisowana, niestety mikronieszczelność spowodowała ubytek czynnika! Po uzupełnieniu wszystko wróciło do normy.