Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z nawiewem tzn leci gorace powietrze z kazdych nawiewow nie wazne ile ustawie na klimatroniku.Zmierzyłem temperature z nawiewów na nogi leci okolo 40 stopni na klimatroniku ustawione bylo 16 na zewnatrz bylo 18 stopni na kierowce i pasazera leci okolo 35 stopni na klimatroniku ustawione 16 stopni.Po wlaczeniu klimy schładza sie wszystko i jest ok lub jak wlacze obieg zamkniety jest troche lepiej ale nie da sie jezdzic z wlaczonym nawiewem, moze ktos mial podobny przypadek.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
podłączenie pod komputer diagnostyczny powinno pokazać, który elektrozawór się zawiesił. pewnie będzie trzeba go wymienić. taką usterkę miałem kiedyś w e39 ale tam zawory były widoczne na grodzi. w f nie mam pojęcia gdzie są.
Opublikowano
dzieki za odpowiedz juz zrobiłem okazał sie elektrozawór uszkodzony znajduje sie obok kielicha amortyzatora z prawej strony stojac przodem do maski.