Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie ekipa

Od niedawna stałem się właścicielem BMW V8 550i z sportową skrzynią biegów

Auto nie ma żadnych błędów jedynie podczas jazdy bardzo TWARDO zmienia biegi, przeciąga wrzuca na wyższe

Dosłownie szaleje po paru takich twardych przejściach wyskakuje błąd skrzyni i tryb awaryjny który po zgaszeniu

Silnika i odpaleniu na nowo problemu ustaje, po około 3 takich sytuacjach wyskakuje słynny „check engine”

Na razie nie mam możliwości odczytania błędów.

Auto oddane do mechanika

Przebieg 230 tysięcy.

Mogę wrzucić tutaj filmiki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witajcie ekipa

Od niedawna stałem się właścicielem BMW V8 550i z sportową skrzynią biegów

Auto nie ma żadnych błędów jedynie podczas jazdy bardzo TWARDO zmienia biegi, przeciąga wrzuca na wyższe

Dosłownie szaleje po paru takich twardych przejściach wyskakuje błąd skrzyni i tryb awaryjny który po zgaszeniu

Silnika i odpaleniu na nowo problemu ustaje, po około 3 takich sytuacjach wyskakuje słynny „check engine”

Na razie nie mam możliwości odczytania błędów.

Auto oddane do mechanika

Przebieg 230 tysięcy.

Mogę wrzucić tutaj filmiki

Sprawdzałeś jakie błędy zapisały się w sterownikach silnika i skrzyni po komunikacie na desce?

Opublikowano
Nikt ci z fusów nie wywrózy co jest z nia nie tak bez odczytania błędów ze sterownika wiec zakładanie takiego tematu jest bez sensu. Skoro szarpie, twardo zmienia biegi, wywala checka - znaczy ze cos jest w niej zepsute i tyle ;) Chcesz wiedziec to jedziesz do mechanika, odczyt błedów i wtedy wiadomo gdzie szukać problemu