Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z BMW ponieważ bierze mi olej ogólnie spaliła 2 litry oleju na 3 tyś km nigdzie nie cieknie, tłumik jest suchy tak samo jak i silnik i nie wiem co jest tego powodem. Moze ktos z was wie co jest nie tak i dał by mi znać.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
2l na 3k km to bardzo dużo i musisz uważać bo może Ci się rozbiegać silnik jak ten olej np z turbo leci cały do dolotu, co tłumaczy brak wycieków. Druga sprawa to nie wiemy jaki jest przebieg auta i może być więcej problemów niż sama turbina np. pierścienie. Reasumując turbina na już do sprawdzenia jak po wymianie będzie dalej brało olej w mniejszej ilości tzn że trzeba dalej szukać innych usterek.
Opublikowano
Turbina jest nowa egr tez samochód ma 290 tyś przebiegu i nie kopci. Czy mam sprawdzic odme, intercooler i czy mam rozkręcić wydech i sprawdzic czy nie idzie do dpf czy co
Opublikowano

Mam mazde która przy przebiegu 150 tys na 500-600 km brała 1l oleju auto nie kopciło kompresja ok na analizatorze spalin wszystko było w normie .

Wymienione zostały pierścienie i problem znikł na chwilę obecną samochód ma przejechane 280tys i od wymiany do wymiany bierze 0.5l