Skocz do zawartości

Czy warto kupic E36 1991 za 2900euro ?? Temat woda...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przywieźli mi chłopaki z niemiec e36 z 1991 roku, silnik 2,5 l przejechane 240 tyś km + filtr stożkowy + sportowy wydech, obniżony, klima ale : szyby już na korbke :-) w środku trochę plastików połamanych - duperele itp. WISKO wentylator chyba szfankuje lub wysiadł bo auto się grzeje no i to obniżenie - nie wiem czy przejade przez trochę wyższego śpiącego policjanta. Normalnie zewnętrznym powala na kolana wyglądem, nie wiem tez czy silnik nie został przegrzany bo jak wracali z niemiec to coś się grzał - ogólnie prowadzi się świetnie, jak przylkejony. Auto stoi na bardzo pięknych alusach BMW ale chcą mi je zabrać :-( i sprzedac za 700e gdzies tam ...

To moje auto :

------ chwilowy brak -------

Opublikowano
NIe opłaca sie brać ! Za te cene bo chyba nie liczyłeś ile wyjdzie cie na gotowo z kartą poj. itd... masz auto z polski jak dobrze poszukasz a jeśli przegżany został silnik a napewno tak jest to na 100% sobie odpuść BO WYGLĄDEM TO RACZEJ SOBIE NIE POIEŹDZISZ a przeszłość auta terz jak widać jest wiadoma, żaden emeryt tym nie jeżdził :D
Opublikowano
hmm byłem jeszcze przed chwilą - auto nie jest przegżane - był problem z termostatem i zistał wymieniony - cena wysoka fakt ale na umowie będzie 300e no i nie wem, wstępni eodmówiłem i powiedziałem żeby mi przywieźli "cywilną" wersje a nie tuning

To moje auto :

Opublikowano
aa i jeszcze jedno - wisko jest OK, a to zawieszenie jakieś regulowane podobno - jest minus i plus o minusach pisałęm ( ni chyb aże można go podnieść ) a plus - że było wymienione .... bo jak kupie cywilna wersje z 91 to mmoże się okaza że już do wymiany amory itp ??

To moje auto :

Opublikowano
Jak zawieszenie jest regulowane, to pewnie masz zawieszenie typu śrubowego (czasem nazywane gwintowym). Takie zawieszenie kosztuje kilka tys. więc chyba się opłaca. Poza tym to jest jakaś dziwna wersja. Masz klimę, a nie masz elektryki szyb. Możliwe, że mogła byś dokładana.
Opublikowano
tak sie zastanawiam nad ceną - pisaliscie ze się nie opłąca ze można w Polsce kupić - ?? kurcze gdzie :-) z wszystkimi opłatmi auto mnie wyniesie ok 15.500zł na gotowo - to gdzie ja kupie BMW e36 2,5 w polsce za takie pieniadze ?? za 22tys no to mozna zacząc szukać

To moje auto :

Opublikowano
cean jest wysoka ja kupilem 325 za 1900euro przebieg 140 tys. ja na Twoim miejscu sam bym pojechał do niemiec i poszukał.
Opublikowano
Jak wszyscy wiedza , moja bmka to moja pierwsza bmka i w sumie nie znam sie zupelnie .. ale mechanik u ktorego robilem pod przemyslem autko (maniak bmw) mowil mi jedno .. ze w przypadku silonikow bmw dieslowskich wskaznik temp ma stac jak zyleta na ini srodkowej ... najmniejsze przegrzanie, i zaczynaja sie klopoty ... krotko wedlug niego : bmw td(s) raz przegrzany, zywot auta do konca prze_je*a_n***

Wejdź i nakarm głodne dziecko ! => http://www.pajacyk.pl/

E-mail => http://tinyurl.com/6qvjz

Skype => callto://santex997/

tel.kom.: +48 880 445 818

--

http://ot.mklub.net - Ciemna Strona Forum BMW Klubu Polska :-]

Opublikowano
napisał Jak zawieszenie jest regulowane, to pewnie masz zawieszenie typu śrubowego (czasem nazywane gwintowym). Takie zawieszenie kosztuje kilka tys. więc chyba się opłaca. Poza tym to jest jakaś dziwna wersja.

Ciekawa teoria ??? Z tym zawiasem czyli mam rozumieć, że gwintowane sie nie zużywa :?: Grzebane BMW z 91"można kupić ale tylko jeśli mamy pewność, co do jego przeszłości ...

Opublikowano
wydaje mi sie zą każdy z Was ma trochę racji, jeśli czegoś fajnego nie przywiozą na dniach to tak zrobie - sam pojade i bede kopał do bólu aż znajde

To moje auto :

Opublikowano
... krotko wedlug niego : bmw td(s) raz przegrzany, zywot auta do konca prze_je*a_n***

he no wpożądku tylko że : przegrzany każdy silnik będzie miał kłopoty z życiem a co do wersji o której pisałem to benzynka nie diesel

To moje auto :

Opublikowano
napisał Jak zawieszenie jest regulowane, to pewnie masz zawieszenie typu śrubowego (czasem nazywane gwintowym). Takie zawieszenie kosztuje kilka tys. więc chyba się opłaca. Poza tym to jest jakaś dziwna wersja.

Ciekawa teoria ??? Z tym zawiasem czyli mam rozumieć, że gwintowane sie nie zużywa :?: Grzebane BMW z 91"można kupić ale tylko jeśli mamy pewność, co do jego przeszłości ...

Oczywiście każde zawieszenie się zużywa, ale jeżeli po sprawdzeniu tego zawieszenia będzie wszystko oki. to chyba warto.

santex masz rację z przegżaniem silnika. Diesle BMW są dość czułe na przegżanie. Benzynowe silniki troszke mniej, ale ja teraz bym się bał kupić przegżane BMW. Jeżeli cena auta jest zaduża to lepiej jest jechać do niemiec samemu po jakieś auto.

Opublikowano
hej - jestem w ciągłum kontakcie z moim kuzynem który siedzi w ULM - mówi ze z klima e-36 to straszny problem ceny od 3 tys ostro w góre a roczniki 1991-1992 :-( koszmar znaleźć zadbane za 2 tys euro to bez klimy i czesto bardzo juz wysluzone

To moje auto :