Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, panowie sprawa wyglada następująca nie mogę znaleźć typowego objawu na forum jak u mnie w e39:

-przy odpaleniu jest okej kontrola i abs się nie swieci

-podczas jazdy do 40 km/h jest efekty przy hamowaniu jakby cały czas abs odbijał pedał

-słychać dziwny szum podczas tego działania abs’u

-gdy przekroczę 40 km/h, wywala kontrolki abs i kontroli na desce czyli po prostu brak abs i kontroli trakcji

-jeździć się z tym da ale już raz się nadziałem prawiem na wypadek z powodu zablokowania kół podczas hamowania awaryjnego, wiec wypada to zrobić :duh:

Silnik m52b28 pojedynczy vanos rocznik 1998

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Komputer, błędy z asc i ocena prędkości poszczególnych kół, zapewne jeden z czujników robi cyrki.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak wyżej, podgląd parametrów w czasie rzeczywistym. Zanim się tym zajmiesz wymij bezpiecznik od ABS, lub odepnij wtyczkę z pomy bo któregoś razu nie wyhamujesz.
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

-podczas jazdy do 40 km/h jest efekty przy hamowaniu jakby cały czas abs odbijał pedał

Uszkodzony pierścień magnetyczny w łożysku.

Opublikowano
Tak myślałem ze pierścień bo pojawiło się w momencie jak się zaczęły łożyska odzywać, dzięki za porady zacznę od łożysk