Skocz do zawartości

Wypadanie zapłonu m54b22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, szukałem informacji, tutaj i na innych portalach ale cięzko znaleść konkretną odpowiedz. 2 lata temu zmienione swiece i cewki na NGK ponieważ sypało błedami na cylindrach . Z 2 tyg temu zatrzęsło budą, kilka dni pozniej to samo, po sprawdzeniu okazało się błąd na 1 i 6 cylindrze. Zawsze gasiłem i zapalałem auto i wracało to do normy. Ostatniej niedzieli kilku krotnie gasiłem, paliłem, nierówna praca, trzęsło, jednego razu nie mogłem zapalić jak by kompresji nie było , zapaiła, obroty chodziły na 400 , Zgasiłem. Zauwazyłem też ze po dodaniu gazu gwałtownie do 3 tys, auto gasło. Poniedziałek, wtorek, sroda, odpalam auto jak gdyby nigdy nic , we wtorkowy dzien pokazało błąd na 4 cylindrze. Filtra paliwa u mnie nie ma. Gdzie szukać problemu ? Jedynie komp pokazuje mi błąd czujnika poziomu oleju pomijając błedy na cylindrach. :mad2:
Opublikowano
  • Moderatorzy
Miałem coś podobnego w e39 z m54, ale nie udało mi się rozwiązać problemu przed sprzedażą, akurat zaczęło się to dziać jak tydzień przed, a już nie dowiedziałem się czy rozwiązał temat, jednak na forum pisali, że przepustnica albo przepływka szaleje to mogą się dziać takie rzeczy.
Opublikowano
Świece, cewki, lewe powietrze - 90% przypadków
E36 M54b25 - Drift&Fun