Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam nadzieję, że w jakiś sposób pomożecie, kupiłem najgorsze gówno czyli BMW E46. Ciągle się borykam z problemem odpalania za pierwszym. Wymieniłem przepływkę(używaną) ale komp pokazuje, że jest okey, wymieniłem sondy, wymieniłem odmę, wymieniłem uszczelkę w disie (disa sprawna). Faktem jest to, że ten problem mam od momentu założenia lpg. Czytałem też na jednym forum, że to może być zbyt duży wyciek oleju. Nie wiem też jak mój silnik krokowy bo on odpowiada za bieg jałowy. Proszę o nawinięcie tematu.

Opublikowano
Czyli problem jest z gazownią. Wjeździj cały gaz, zakręć zawór na butli i wtedy zobacz. Może elektrozawór gazowni nie trzyma i dostajesz extra dawkę gazu do benzyny.
Opublikowano
Wiesz co jest duża szansa że mam uszkodzone podciśnienie, a dokładnie przewód jest dziurawy i myślę, że na bank to bo reakcja pedału gazu nie jest natychmiastowa