Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam próbowałem uruchomić webasto w swojej bawarce lecz nie startuje tzn stratuje ale

Sam przedmuch błędy jakie wywala to :

14 K-bus Breakdown

3 circulation pump .

Dzięki za

Info pozdrawiam

Obejrzyj Moje BMW

www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=191208

• Moderatorzy
Opublikowano
Uszkodzona pompa wody i brak komunikacji - zapewne leży elektronika (zalanie). Miałem podobne usterki. Przedmuchiwanie webasto uruchamiało się każdorazowo po otwarciu drzwi kierowcy.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pozwolę sobie podpiąć się pod temat :twisted:

Otóż, również mam problem z webasto. Nie mam do niego osobnego pilota, tylko ktoś to rozkminił w taki sposób, że jak się przy zamkniętym aucie kliknie przycisk zamykania w kluczyku to startuje webasto. Czy tak ma to działać i jak ktoś to poustawiał - nie mam pojęcia. W każdym razie, gdy kupiłem auto tak to działało. Do czasu, aż któregoś dnia najpierw webasto przestało startować (o ile dobrze kojarzę mrugała jedynie lampka wiatraczka na navi), a jakiś czas później w aucie zaczął znikać prąd. Okazało się, że prąd pożera właśnie webasto - po wyjęciu bezpiecznika problem ustąpił. Zakładam, że umarł sterownik i w związku z tym pojawia się pytanie, czy lepiej naprawiać to co mam, czy szukać innego pieca?

• Moderatorzy
Opublikowano
czy lepiej naprawiać to co mam, czy szukać innego pieca?

Lepiej naprawiać jeśli da radę naprawić. Usterka elektroniki Webasto jest tak typowa jak znikające piksele w liczniku.