Skocz do zawartości

E61. Po wymianie tylnych wahacze i tyleji lewa poducha opada

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Po wymianie wahaczy i tylnych tuleji głównego wahacza lewa strona samochodu opada. Napompuje przez komputer i trzyma, jak tylko samochód ruszy po chwili lewy tył opada. Parametry czujników: jedna strona 58 druga 9. Napięcie na czujniki 5V. Wymieniłem wczoraj lewy czujnik na nowy, żadnej poprawy. Dzisiaj zamienię na prawą stronę. Błąd który wyskoczyl 5F9B. Czytałem na forum o takim samym przypadku ale nie padła konkretna odpowiedź co poszło. :mad2:
Opublikowano

Rozumiem ,że tylko przez INPA to zrobię?? W Delphi chyba nie ma dostępnej takiej opcji.

Teraz czujniki pokazują 58 i 63. A jak opadnie to kompresor nie chce dopompowac.

Opublikowano
Zrób kalibrację, czy Delphi ma nie wiem. Na 99 % Launch ma - w Porsche i Audi robiliśmy Launchem. Znajdź np. w jakimś źródle dopuszczalne prametry wysokości do ustawienia wysokości jazdy. Ja do Porsche szukalem w Haynespro Workshopdata.
Opublikowano
No i jest odpowiedź. Czujniki były poprawnie zamontowane, ale dźwigienki były założone nie w tym kierunku co trzeba. Mechanik przełożył dźwigienki w drugą stronę, zrobił kalibracje, już pokazują identyczną wartość. Duperela aż szkoda gadać a samochód na tyle czasu uziemiony. Wiec jak po wymianie zawieszenia będzie problem, komputer pokazuje błąd i nie widać gołym okiem to warto sprawdzić kierunki dźwigienek na czujnikach.