Skocz do zawartości

Centralny zamek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
320i' 99: Co jakiś czas nie daja się otworzyć drzwi zdalnym kluczykiem (dotyczy też zapasowego). W tym samym czasie możliwe jest zdalne otwarcie bagażnika. Trudno jest znaleźć regułę w jakich okolicznościach to się dzieje i kiedy ustępuje. Czasem wystarczy nacisnąć otwarcie i zamknięcie kilka razy a czasem trzeba poczekać kilkanaście minut. Czy ktoś się wcześniej zetknął z takim problemem?
Opublikowano
Mam to samo w swoim aucie. Już dwa razy musiałem wchodzic do auta przez otwartą szybę w przednich drzwiach. Centralny za nic nie chce otworzyć zamków. Ostatnio córka wchodziła przez bagażnik i otwierała mi szyby. Również nie mam pomysłu co się dzieje. I faktycznie po kilku lub kilkunastu minutach udaje się otworzyć. Może ktoś podpowie co to może być?
Opublikowano
U mnie można otworzyć drzwi kierowcy używając kluczyka w normalny sposób i dostać sie do środka, pozostałe drzwi niestety nie i nie można tego również zrobić przy użyciu przycisku na konsoli.
Opublikowano

odświeże temat, mam problem podobny jak koledzy cały czas zdalne otwieranie/zamykanie działało mogłem ta czynnośc przeprowadzić z kilkunastu metrów. W chwili obecnej mam problem żeby zamknąc auto stojąc tuż przed nim. mam pytanie czy w kluczyku znajuje się jakaś bateria ? odnosze wrażenie że dioda na kluczyku podczas duszenia świeciła wyyraxnie obecnie ledwno ieci. Czekam na Odpowiedź

Gdzieś wyczytałem, że w kluczyku jest akumulatorek który się ładuje gdy kluczyk jest w stacyjce, prawda ?

Opublikowano

Gdzieś wyczytałem, że w kluczyku jest akumulatorek który się ładuje gdy kluczyk jest w stacyjce, prawda ?

Nic podobnego. Niby jak miałaby sie ładowac? Indukcyjnie ? :mrgreen: Kup nową bateryjke do pilota

Xdrive

Koder

Opublikowano
W pilocie jest zwykła okrągła bateria o symbolu CR 2016 trzy voltowa. Kup sobie taką za 5 zł i będzie świecic jak trzeba diodka. U mnie dalej kłopoty z otwieraniem centralnego. Ale jak przytrzymam dłużej przycisk do otwierania na kluczyku to otwierają sie wszystkie szyby i szyberdach i mogę wejść do środka przez otwarta szybę. Dodam że zamków w drzwiach nie mam i nie mogę z kluczyka otworzyć.
Opublikowano
Mój kluczyk nie ma diody, ma natomiast akumulatorek i wyraznie w instrukcji pisze, ze laduje sie podczas jazdy. Byc moze akumulatorki padly w obydwu kluczykach? Czy ktos wie jak je wymienic, bo kluczyk wyglada na nierozbieralny?
Opublikowano

w e46 w kluczyku jest akumulatorek ktory laduje sie w momenie kiedy kluczyk znajduje sie w stacyjce dzialanie podobne jak imobilaizera dziala wtedy gdy org. kluczyk znajduje sie w stacyjce. Rada: zostaw kluczyk w stacyjce na noc jesli masz auto na podworku i wiesz ze ci nie gwizdną auta wtedy sie przekonasz co i jak czy to bateria czy jakis przekażnik.

Pozdrawiam.