Skocz do zawartości

BMW 320i Coupe rok 1996

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jestem nowym uzytkownikiem tego forum oraz od niedawna posiadaczem BMW 320i Coupe rok 1996. W związku z tym mam kilka pytań, a mianowicie: ostatnio byłem w firmie zajmującej się elektroniką samochodową a tam po numerze VIN w komputerze kolesie sprawdzili moje auto, rok prokukcji i wiele innych informacji. Czy ktoś wie jak to zrobili? Czy jest w internecie jakaś baza informacji gdzie po VINIE mozna doszukać sie informacji o aucie? Czy może dostępny jest jakiś program? Będę wdzieczny za wszelkie informacje, gdyz nie daje mi to spac... Pozdrawiam wszystkich uzytkowników tego forum.

Opublikowano

Dzieki za info. Faktycznie sprawdziłem i jest ok. A co do wrażeń z prowadzenia to jak narazie bardzo mi sie podoba. Mialem z nim male problemy z elektronika, nie dosuwala mi sie szyba od strony kierowcy przez co swiszczala przy wiekszych predkosciach, ale wymienilem czesc w dzrzwiach a wlasciwie w belce miedzy przednia a tylna szyba (nie wiem dokladnie jak to sie nazywa) poniewaz był zuzyty styk, po ktorego docisnieciu przez drzwi szyba podjezdzala troche w gore (bo to jest nadwozie coupe) i teraz jest ok. Nic nie swiszczy i jest cicho i spokojnie. Kosztowalo mnie to 80 zł :) czyli rozsądnie. Dalej musze wymienić kilka żarówek, ale to formalność. W tylnim reflektorze obluzowało mi sie mocowanie zarowki i nie dosc ze sie nie swieci choc zarowka jest dobra to jeszcze wypada ze swojego miejsca. Jeszcze z tym sie tylko musze uporac.

Co do samej jazdy to motor jest super. 150 KM i 130 000 przebiegu. Rwie do przodu jak mała rakieta, nie jeździłem do tej pory tak mocnym wozem, naprawde wciska w fotel jak sie depnie mocniej... Zauważylem jeszcze jedna rzecz, a mianowicie troche jakby sie za bardzo buja przy wiekszych predkosciach i w koleinach. Koles z warsztatu powiedzial ze moze to byc wina opon ktore sa za szerokie jak na polskie warunki (225). Co o tym myślicie?

Pozdrawiam

Opublikowano

witaj ponownie,no to fajnie ze jestes zadowolony,pytanie mam jeszcze jedno kiedy wymieniasz rozrzad???? po ilu km????

a i za pytam Cie jeszcze co ile wymieniasz olej w silniku???

Czemu pytam ??? A no dlatego ze Ja równiez mam podobna maszyne od jakiegos czasu.

pozdrawiam

Unnamed

Opublikowano

rozrzad?? z tego co wiem w m50 nie wymianie sie rozrzadu, jest lanuch

225 to nie sa tak szerokie opony

a ze buja, e36 tak maja chyba, to lekkie dosyc malo stabilne auta

chcesz zeby jechalo jak po szynach kup e38 :)

ja mam 235 opony

a z tym wciskaniem w fotel to bym polemizowal :) to auto ma 9.9sek do setki

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano

A zadaje takie pytania gdyż mam motor z przebiegiem 126 000 km,i nie bardzo wiem co i kiedy się wymienia ,po jakich przebiegach, mam książkę serwisową ale tam jest wbite data i przebieg,a w instrukcji nie bardzo się mogę doczytać.Proszę o wyrozumiałość

Pozdrawiam

Unnamed

Opublikowano
Mnie wymianę łańcucha doradzili w aso BMW jak zacznie dzwonić lub po 400tys km. Co do bujania to e-36 pływają gdy trzeba wymienić tuleje stalowo gumowe zwłaszcza jeśli to tylna część auta ci buja. Czasem zużyte sforznie wachaczy też mają taki objaw.
BMW forever!!!
Opublikowano

co do bujania to też mam teraz z tyłu tak szerokie opony i na pewno gdyby były węższe to by tak nie bujało. Wcześniej jeździłem na 205 i byłos bardzo przyjemnie. Na szczeście i tak nie długo musze na zimówki jakies zmienić :)

Mwicie że przy przypadku łańcucha rozrząd robi sie co 400tys ?? na pewno ?

Opublikowano
W aso się dowiadywałem i powiedział dokładnie że łańcuch jest praktycznie na całe życie auta, ale profilaktycznie doradził wymiane od 400 tys do 500 tys km, lub jeśli zacznie dzwonić. Mówili że tylko bardzo zaniedbywane silniki czasem dzwonią łańcuchem jóż przy 400tys.
BMW forever!!!