Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam Wszystkich i wiosne,

wraz z nia zauważyłem wyciek płynu chłodzącego, pojawił się z dnia na dzien gorny prawy wezyk chlodnicy, a dokladnie plastikowy krociec 90st. wydaje sie byc nieszczelny bo po nacisnieciu wezyka slysze przeciskajace sie powietrze w okolicach polaczenia z chlodnica. czesc ta jest dostepna tylko z calym wezykiem . silnik m54 2.2L sedan. zamieszczam link do krocca i zadaje pytanie czy da sie to jakos uszczelnic? czy konieczna jest wymiana na nowy mimo ze nie jest pekniety ? https://www.autodoc.pl/trucktec-automotive/7870830

Edytowane przez ZaCiastQ
  • Moderatorzy
Opublikowano

Jeśli wąż cały to może wystarczy wymienić oring ? Wymieniałem tydzień temu u siebie w 530d przy chłodnicy, trochę inny wąż. Oring był spłaszczony i ciekło.

Byś dopisał w temacie dokładniej o co chodzi...

Opublikowano
Własnie tez tak zamierzam zrobic ale jak zauwazylem ten oring bylo juz po 17 wiec nie bylo gdzie dokupic :D dzięki jutro dam znać
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nawet nie myśl o zakładaniu zwykłego o-ringu, musi być vitonowy, zwykły nie wytrzyma temperatury.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
oring zmienilem na vitonowy niestety okazalo sie ze powod wycieku na obudowe jest inny.. chlodnica do wymiany widze pekniecie przy samym kolanku, i siega az wglab chlodnicy nie wiadomo gdzie sie konczy wiec spawac tego nie da rady... :mad2: