Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest już nowa wersja oprogramowania - 03/2022.30

Niestety do wgrania w serwisie, a nie przez OTA :(

Czas instalacji ok. 2,5 h

Na razie nie zauważyłem żadnej różnicy w stosunku do 03/2021.70, którą miałem dotychczas.

• 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U mnie w świeżo odebranym aucie jest wersja 03/2022.52

Dealer przed wydaniem robił uaktualnienie modułu komunikacyjnego (Bluetooth, Apple CarPlay), więc pewnie wygrali też najnowszy całościowy soft.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Szkoda, że nie ma gdzieś na sieci Release Notes do wersji softu.

Byłoby wiadomo, po którą wersję warto jechać do ASO… :)

Swoją drogą czytałem na którymś zachodnim forum, że w OTA soft pojawia się ok. 3 miesiące później niż w ASO.

Opublikowano
Podobno mój egzemplarz miał też akcję serwisową dotyczącą aktualizacji softu radaru tempomatu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mój z kolei przed wydaniem miał akcję serwisową związaną z restrykcją, którą miałem na zamówieniu:

6P1 - Tymczasowa rezygnacja z części funkcjonalności Bluetooth, przygotowanie pod RSU

Z uwagi na restrykcje BMW było zmuszone zmienić całkowicie dostawcę elektroniki dla modułu komunikacyjnego (nie tylko do iX3, ale i do innych modeli).

Jednak oprogramowanie do tej nowej elektroniki nie było gotowe (m.in. nie działał Apple CarPlay i można było sparować tylko jeden telefon), dlatego auta opuszczały fabrykę z częściowo działającym modułem.

Ostatnio pojawiła się już wersja softu, która przywraca pełną funkcjonalność - więc jeśli ktoś ma opcję 6P1, można już zrobić aktualizację.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Swoją drogą czytałem na którymś zachodnim forum, że w OTA soft pojawia się ok. 3 miesiące później niż w ASO.

To by się z grubsza zgadzało, bo jakoś 2 dni temu przez OTA ściągnęła i zainstalowała się nowsza wersja 03/2022.52.

W oficjalnych Release Notes nie było nic ciekawego.

• 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czy ktoś z Was ma już może wersję 07/2022…?

Jest dostępna od jakiegoś czasu, ale na razie nie przez OTA.

Co prawda w Release Notes, które widziałem, nie ma jakichś spektakularnych zmian, ale po cichu liczę że w jednej z kolejnych aktualizacji BMW zmodyfikuje któryś z istotnych parametrów np. krzywą ładowania (aby później ograniczała moc) bądź zwiększy zasięg/moc napędu… albo maksymalną moc ładowania… zarówno VAG jak i Tesla robiły ostatnio takie gifty użytkownikom…