Skocz do zawartości

Rozpórka przednich kielichów przy silniku M10B18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zastanwiam sie na zakupem rozporki przednich kielichów do mojej E30(obnizylem ja nieco i utwardzilem i zdalaby sie rozporka) Posiadam klasyczna E30 z silnikiem na gazniku pierburga model M10B18 z obudowa filtra powietrza tzw. "patelnią" chciałem zapytac sie Was czy kto kolwiek probował montowac rozporke w modelu z tym silnikiem i

czy obudowa filtra powietrza nie przeszkadza.

Z góry bardzo dziekuje za odpowiedz.

pozdrawiam Wszystkich

Opublikowano
Ja posiadam taki samochod i tez sie zastanawialem nad montazem ... widzialem kiedys taka rozpórke w tym silniku na zlocie w Toruniu ona szla od kielich do podszybie (łukowato wygieta) i nastepnie do srugiego kielicha
BMW to moj pierwszy i jedyny samochod.
Opublikowano
macie dwa rodzaje rozporek, jedna lamana prawie do podszybia ktora jest przystosowana do silnikow np. m40 i prawie prosta do silnikow m20 takiego jak ja mam. jedna z nich powinna wam pasowac. mam kolege ktory robi tanio te rozporki i przez ponad rok nikt nie zglosil najmniejszej reklamacji. mozna oczywicie kupic tez podrobke w sklepie tuningowym za 3x tyle czyli 300zl z polerowanego aluminium bez logo firmy a powinna tam byc wygrawerowana firma hartge lub inna.