Skocz do zawartości

JAKI OLEJ MOST TYLNI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Serdecznie iwtam kolegow.tak wiec po koleji.Wlasnie jestem po wymianie uszczelnien w moscie tylnim i dyferku i zastanawiam sie jaki olej zalac.Dodam ze nie ma zadnej tabliczki z info odnosnie oleju jaki byl wczesniej zalany.A to co spuscilem w zadnym stopniu nie mozna stwierdzic co to za olej. :mad2: Jezeli ktos przerabial podobny temat i mial jakies sugestie co do oleju to bylbym bardzo wdzieczny za info. :cool2: POZDRAWIAM KAROL :mrgreen:
NIE MA JAK 192 KM
Opublikowano
witam, tez sie przymierzam do wymiany oleju w tyle i w skrzyni, pytalem sie w sklepie motoryzacyjnym to powiedzieli mi ze w skrzyni i moscie moze byc ten sam dokladnie nie pamietam wiec nie bedze Ci pisal jaki to, zapytaj sie w jakimkolwiek sklepie z czesciami do aut to ci powiedza..pozdro
Opublikowano
Witajcie.Bylem w sklepie i gosc doradzil mi olej Shell Spirax 80w90 long laif.Wiecie co to za olej i czy mozna go lac.Moze ktos ma swoje doswiadczenie w tym temacie to prosze o info.
NIE MA JAK 192 KM
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam serdecznie.

Sorki ze odgrzewam temat ale planuje w najblizszym czasie wymieniac wszystkie plyny w swojej 7.

Do chlodniy zalalem plyn Caterpillara(podobno do -60st) a teraz chcialbym wymienic reszte.

Jesli chodzi o ilosci to wiem ile gdzie idzie, nie wiem niestety jaki olej lac.

Do silnika kupilem Shell 5W40(auto ma 275000km przebiegu) a chce jeszcze wymienic w tylnym moscie i w skrzyni(automat), chce tam zalaz takze oleje Shella(uzywam od dluzszego czasu i jestem bardzo zadowolony).

Moze ktos podpowiedziec jaki olej?

Jak rozmawiam z serwisantem z WFK z Wejherowa to mowil ze u mnie do mosta smialo mozna lac jakiegos dobrego shella przekladniowego bo nie jest to zbyt szybki most.

Pozdrawiam

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl