Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem posiadaczem M62B44 z 2001r. Przeszukałem już chyba cały internet w sprawie odmy i LPG.Moj problem wygląda następująco.W trakcie jazdy i zatrzymaniu się chcę szybciej ruszyć oczywiście na LPG zaczyna szarpać i się dławić wywalało mi błąd mieszanki więc pojechałem do gazownia który po sprawdzeniu kompem w trakcie jazdy powiedział że wtryski od gazu.Wymienilem na lepsze szybsze itp. wyregulował i jazda. Jest lepiej, checka nie wywala ale dalej potrafi zmylić się przy ruszaniu tak że muszę odpuścić gazu poczym dodać delikatnie i ruszy delikatnie a potem sandał i leci normalnie.wiec moje pytanie brzmi jeżeli to odma jest uszkodzona to może być przyczyną?dodam że na ciepłym jak odkręcam korek wlewu to zasysa go.Na zimnym po odpaleniu i jak spadną obroty to podkapca lekko.Mial ktoś takie objawy?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jak na benzynie chodzi dobrze to wina LPG i strojenia
Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
Opublikowano
No też tak myślę bylem u gazownika wyregulował i jest lepiej ale c czasami też się zmiesza zdławi itp. jak jej depne to zamrugał check i szarpią a potem przestaje.Raz jedzie normalnie a raz nie.wiec mam rebus.
Opublikowano

Pytanie zasadnicze: wcześniej było OK i tak się popsuło, czy może kupiłeś taki samochód i próbujesz to do ładu doprowadzić?

Jeśli na benzynie jest OK, nie ma błędów itp. to wina gazu.

Teraz ważne jest co to za instalacja i jak strojona. Silniki z Valvetronikiem są specyficzne i wymagają dobrze założonej, działającej i wystrojonej instalacji. Nie jest to kosmiczna technologia ale jak masz gaziarza co nie tykał takich silników i będzie to stroić tak jak w każdym innym to sukcesu nie osiągnie.

Opublikowano
Sprawdzałem kompem i mam błąd czujnika pedału hamulca, dodam że światła hamowania działają może to coś mieć wspólnego z tym szarpaniem