Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po dłuższej przerwie, postanowiłem się zabrać trochę za bmw, doszedłem do ładu z całym autem zero błędów w całym aucie poza jednym od kiedy go kupiłem. Jest to CF29 wg Inpy błąd ten powoduje błędny sygnał Can z sekcji statusa siedzenia kierowcy, jest 1V czyli błąd. Co ma status siedzenie kierowcy do skrzyni automat? Gdzie szukać? Może chodzi o czujnik zapięcia pasów lub o matę zajętości? Poniżej screen:

IMG-20220220-100307-968.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Błąd skrzyni dotyczy informacji z modułu haka(do przyczepy).

Masz hak oryginalny lub dokładany?

Opublikowano
Nie mam haka wcale, ani fabrycznie ani dokładany, czyli wychodzi że musiałbym wykodować z wyposażenia hak i po problemie? Ciekawe tylko jak on się tam znalazł ten moduł
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W inpie, po połączeniu ze skrzynią, zamiast F4, kliknij F6. Następnie reset adaptation, bodajże F3. Wyłącz zapłon, poczekaj aż auto uśpi się(zgaśnie kontrolka blokady tylnych szyb) i ponownie włącz zapłon. Sprawdź czy jak błąd skasujesz i ponownie uśpisz auto, czy ponownie powraca