Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam pytanie - czy przeprowadzał ktoś z Was aktualizację nawigacji w swoim F26? W jaki sposób się ją przeprowadza? Czy można coś przez przypadek "zepsuć"? Gdzie i w jakiej formie szukać map / oprogramowania? Czy może ktoś polecić pewne źródło lub jakąś osobę, która ogarnia takie tematy w dolnośląskiem? Przede wszystkim - czy warto? Jaka może być przybliżona cena i czy da się ogarnąć jedną mapą dwa auta?

Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko nieopłacalne ;)
  • 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A nie prościej kupić w sklepie przez Connected Drive aktualizację na 1 rok za 234 zł brutto...?

To koszt połowy baku paliwa, a masz z głowy temat aktualizacji przez rok.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Kupić można tylko ostatnio BMW opóźnia się i uaktualnia mapy raz w roku.

Po reklamacji BMW łaskawie udostępniło mi aktualizację na obecny kwartał (pomimo, że mam aktywną usługę).

Więc warto poszukać...

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Im starszy model nawigacji tym aktualizacje rzadsze.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Mapy bez problemu ściągniesz z neta, nagrywasz na pendrive wkładasz do gniazda w samochodzie ( to w podłokietniku) w nawigacji ustawiasz aktualizowanie - poprosi cię o kod ( generujesz w necie lub kupujesz za kilkadziesiąt zł) i aktualizujesz nie musisz posiadać żadnego kompa anie oprogramowania do samochodu, robiłem tak już dwa razy i jest OK.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Kupić rzeczywiście można w sklepie Connected Drive. W sumie to wiele nie kosztuje około 220 zł, ale w ostatnim roku (tj. 2022) aktualizacja odbyła się raptem 1 raz, a drugi łaskawie po interwencji (reklamacji) w BMW Polska. W ostatnim roku BMW Polska wzięło się na sposób i sprzedaje kilka usług spakietowanych za około 400 zł. Niestety w UK lub DE usługi te są tańsze.

Można znaleźć w necie. Ważne: wersja mapy zależ jaką masz wersję nawigacji