Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cześć, mam pytanie do was, w jaki sposób sprawdzić przepływomierz czy jest sprawny?

Błędów nie mam w btool od niego, ale chce zweryfikować czy faktycznie jest OK

Podłącz laptop z istą i zrób test przepływomierza lub "test masy powietrza". Program wypluje Ci jaką odchyłkę względem oczekiwanej ma Twój przepływomierz

Pewnym wyjściem jest też jazda testowa gdzie porównujesz wartość rzeczywistą i zadaną. Umożliwia to także ISTA oraz INPA. Czy Btool też, nie wiem, nie używam zabawek na telefon

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Program nie widzi odchylki od przeplywki tylko odchylke masy powietrza od tego co widzi przeplywka i z tego powodu nie ma zadnego testu na przeplywke. Dziala albo nie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Program nie widzi odchylki od przeplywki tylko odchylke masy powietrza od tego co widzi przeplywka i z tego powodu nie ma zadnego testu na przeplywke. Dziala albo nie.

Tyle, że mapa zakłada pewien zakres oczekiwanej masy powietrza w konkretnych warunkach. W przypadku serii Fxx jest to wygodnie zobrazowane w postaci tabelki. Więc program jest w stanie w pewnych warunkach zweryfikować poprawność pracy przepływomierza. Nie jest to idealny pomiar, ale w większości przypadków wystarczający

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tylko w przypadku nowego silnika mozna tak to rozumowac.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A silnik z przebiegiem 200tys. km trzymający moc i moment będzie miał zupelnie różne odczyty czy tylko drobną odchyłkę?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A silnik z przebiegiem 200tys. km trzymający moc i moment będzie miał zupelnie różne odczyty czy tylko drobną odchyłkę?

:?: